Почетна » Србија центар: У сусрет новој школској години Сурчин остаје сироче Београда – једина градска општина која нема средњу школу, а не предвиђа је ни Просторни план

Србија центар: У сусрет новој школској години Сурчин остаје сироче Београда – једина градска општина која нема средњу школу, а не предвиђа је ни Просторни план

од Жиг Инфо
0 коментар

Док су им саопштења за јавност пуна планова за ЕXПО27 и нових квадрата стамбеног и пословног простора, власт у Београду наставила је, после избора 2. јуна и предизборних обећања, да се односи према Сурчинцима као према грађанима другог реда.

Најмлађа градска општина једина је која нема средњу школу, па деца из Сурчина морају да путују километрима до најближих гимназија и стручних школа у Земуну и Новом Београду. Да ће тако и да остане потврђује чињеница да Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Града Београда у „Просторном плану дела градске општине Сурчин“, који је био на раном јавном увиду током јула ове године, није ни предвидео изградњу било какве средњошколске установе.

Да би умирили незадовољне Сурчинце остављена је могућност дораде документа јер, како се наводи, „велики проценат популације је средњошколског узраста, па ће у сарадњи са надлежним институцијама бити дефинисани потребни капацитети за изградњу“.

Предизборна обећања и велики планови које режим СНС има за Сурчин у току припрема за ЕXПО27, као највећу пљачку Србије од крађе девизне штедње деведесетих, не дотичу се мештана Сурчина. Наиме, ова општина, настала 2004. године одвајањем од општине Земун, нема ни уређену канализацију, али ни водоводну мрежу. Недостајућа инфраструктура, неопходна је за пристојан живот и не може да буде замењена плановима за изградњу папрено скупих квадрата, најскупљег стадиона на свету, делфинаријума или акваријума. Предизборна акција поделе 57 бицикала основцима из Сурчина није решење ни за децу, ни за родитеље. Градски одбор Србија Центра залаже се за равномеран развој свих делова Београда и једнак третман свих његових грађана. Зато захтевамо да градска власт Вучића и Шапића престане да понижава становнике Сурчина и са пажњом приступи побољшању услова живота у овој општини.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар