Почетна » Србија против насиља: Поднете кривичне пријаве због злоупотреба у кол центру СНС

Србија против насиља: Поднете кривичне пријаве због злоупотреба у кол центру СНС

од Други Пишу
0 коментар

Јутрос је Првом основаном тужилаштву у Београду поднета кривична пријава у вези са бројним злоупотребама у кол центру СНС-а.

На конференцији за медије одржаној поводом подношења ове кривичне пријаве обратили су се Јелена Јеринић и Ђорђе Павићевић, народни посланици Зелено-левог фронта.

Кривичне пријаве су поднете против: Милене Марковић и Јелене Марковић из Београда; Милоша Вучевића из Новог Сада, као законског заступника Српске напредне странке; више НН лица у Министарству државне управе и локалне самоуправе, и неодређеном броју општинских управа у Србији, као и против Стефана Милића и Огњена Ковачевића, законског заступника, односно генералног секретара удружења Невладина организација Центар за едукацију и развој омладине Београда.

“Изјавом Александра Вучића да није забрањено имати кол центар, био је извршен притисак на тужилаштво, чиме им је јасно поручено да не треба и не смеју да реагује. Зато смо ми као народни посланици, али и као грађани Србије, поднели ову кривичну пријаву, као подсећање на оно што јесте њихов посао, али и као охрабрење да у овом случају реагују”, каже Јелена Јеринић. “Није забрањено имати кол центар, али јесте забрањено неовлашћено прикупљати личне податке, повређивати равноправност грађана, неуплаћивати порезе и доприносе у буџет и куповати гласове. Забрањено је и приморавати људе да сликају своје гласачке листиће и шаљу одређеним особама уз обећање да ће за то добити 9.000 динара”, додала је Јеринић.

“Овим желимо да укажемо на механизме како се у Србији купују и краду гласови, чиме се угрожава цео изборни процес. Читав низ инстутуција поред Тужилаштва је на овај случај морао да реагује. Важно нам је да остане документовано како се поступало у овом поступку и да укажемо на то како напредњачка хоботница функционише”, изјавио је Ђорђе Павићевић. „Посебно је разочаравајуће што један од тих кракова иде и према студентским функционерима и организацијама“, додао је Павићевић.

Зелено-леви фронт и коалиција Србија против насиља ће инсистирати на правној одговорности свих који су у укључени у случајеве крађе избора и отимања гласова. Ова кривична дела неће застарети 17. децембра и ова борба ће се наставити све док не будемо имали слободне и поштене изборе.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар