Почетна » СРБИЈА СВЕ ПАМТИ: Ево шта су напредњаци поручили демократама!

СРБИЈА СВЕ ПАМТИ: Ево шта су напредњаци поручили демократама!

од admin
0 коментар

– Од демократа грађани очекују да се не брину, јер знају на шта се њихова брига сводила све ове године – на отимачину – кажу у СНС-у

Српска напредна странка саопштила је данас да грађани Србије нису заборавили резултате власти Демократске странке, поручујући јој да јој је сада “паметније да ћути”.

“СНС поручује ДС, која преко владе у дебелом хладу данас соли памет око Железаре Смедерево, да када неко остави иза себе, као што су они, све пусто и празно, опљачкано и разорено, уништено и опустошено, паметније му је да ћути и да се сада не прави накнадно паметан, јер Србија све памти”, пише у саопштењу СНС.

Напредњаци наводе да нико није заборавио како су демократе месецима и годинама криле све од грађана због озбиљно нарушеног рејтинга, а да им је једина стратегија, у којој су били успешни, била “нерационално задуживање Србије, пљачка грађана преко разних фондова, тајних уговора, који су били развојни само за џепове лидера ДС”.

“Од демократа грађани очекују да се не брину, јер знају на шта се њихова брига сводила све ове године – на отимачину, него да јасно кажу зашто нису јуче усвојили српски грб и када ће Бојан Пајтић и његова лична свита да врате паре које су отели од народа”, каже се у саопштењу напредњака.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić

Напредњаци су тим саопштењем реаговали на изјаву министра привреде Владе у сенци ДС Ивана Стефановића, који је навео да “вест да је Влада Србије предала управљање Железаром фирми ХПК инжњенринг не улива наду да је проблем Железаре решен”.

Стефановић је навео да та фирма нема никаква искуства у вођењу железара, да се на њеном званичном сајту не поимње ћерка фирма у Холандији, нити имена менаџера Џона Гудиша и Петра Камараша, те да је Гудиш био главни човек “Есмарка” у току преговора о приватизацији Железаре заједно са Камарашом, кога је “Есмарк” тужио за 100 милиона долара због кршења уговора, злоупотребе поверљивих података и непоштене конкуренције.

“Није јасно како је Влада Србије преузела ризик да људима који су под таквим оптужбама повери најзначајнији национални пројекат. Такође, нема података о начинима обезбеђења уговора, обавеза државе и осигурања огромне сировинске базе која постоји у Железари”, навео је Стефановић.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар