Почетна » СРЦЕ -Београд – све више цене за све лошије комуналне услуге

СРЦЕ -Београд – све више цене за све лошије комуналне услуге

од Други Пишу
0 коментар

У мору повећања цена свих основних животних намирница и енергената као и комплетних трошкова живота, Београђане су од првог фебруара сачекали већи рачуни за испоручено грејање и воду. Грејање је, према најавама из овог ЈКП, на новоиздатим рачунима скупље за 5 одсто а вода и канализација 12,5 док је одношење смећа увећано за 6,2 одсто још од децембра, чиме се додатно отежава живот просечног градјанина Београда. Истовремено са постојећим, најављено је и ново поскупљење грејања током ове грејне сезоне, уколико како је наведено ,на светском тржишту додје до повећања цене енергената, што је потпуно извесно.

Овако паушално одредјено повећање цена, као и покушаји да се оно оправда реалним разлозима, ствара код градјана утисак да је оно скоро занемарљиво, медјутим, градјани, плаћајући вишу цену за реално лошији квалитет грејања, неоправдано финансирају јавна градска комунална предузећа, која користе њихова средства ради задовољења потреба партијских кадрова.

Пример “Инфостана” то јасно показује, јер ово предузеће у овој години има планиране расходе за трошкове зарада својих око 270 запослених у износу од преко 499 милиона динара, што је повећање од преко 29 милиона динара у односу на 2022. годину.

Градоначелник Шапић се додворава грађанима разним социјалним давањима док им на другој страни повећава реалне трошкове живота да би задовољио незаситу СНС машинерију.

Покрет СРЦЕ захтева да се наплата даљинског грејања врши према реалном утрошку сваког домаћинства, по правичној и приступачној цени. На тај начин би градјани Београда имали реалну слику своје потрошње енергије, свих потребних мера штедње и последично својих трошкова. Истовремено, Покрет СРЦЕ осуђује неоправдана поскупљења комуналних услуга у Београду и подржава велики број тужби које су Београдјани покренули против ЈКП”Београдске Електране”.

Можда ти се свиди

Оставите коментар