Почетна » СРЦЕ даје пуну подршку оправданим захтевима Синдиката радника ЕПС по питању новог оснивачког акта ЕПС

СРЦЕ даје пуну подршку оправданим захтевима Синдиката радника ЕПС по питању новог оснивачког акта ЕПС

од Други Пишу
0 коментар

Једно од најчешће у јавности присутних нових лица у актуелној Влади Србије јесте појава министарке рударства и енергетике Дубравке Ђедовић. Од ступања на сцену много труда је уложила у свој готово свакодневни јавни наступ, али без икаквих практичних резултата. А помињало се много тога: смена неспособних руководстава четири главна предузећа из енергетског сектора (ЕПС, ЕДС, ЕМС, Србијагас); нова енергетска стратегија Србије; изградња нових енергетских капацитета; све у свему до дана данашњег без иједног опипљивог резултата илити још једна продаја магле у режиму АВ.

Међутим, као сто је и у свим владама у резиму АВ, продаја магле била увек у првом плану иза брда су се по правилу ваљале ствари од интереса искључиво за криминални режим АВ и истовремено штетних по државу Србију.

Једну такву, актуелну, нову продају магле и нову утакмицу иза брда очито спроводи актуелна министарка енергетике а која је суштински добро скривена од очију шире јавности (али на сву срећу не и од будних очију Синдиката радника ЕПС) и која се суштински своди на:

-још једну неразумну промену правне форме (промену оснивачког акта) ЕПС (претходна промена, ништа мање штетна од ове тренутно планиране спроведена је с почетка 2021. године под мандатом Министарке Михајловић)

-издвајање активности снабдевања потрошача електричном енергијом и трговином електричне енергије (суштински, предају овог монопола у рукама државе у руке трговцима за које не треба имати никакве сумње да ће доћи из редова кумова и братије АВ; не треба бити много интуитиван да би се из овога сагледале погубне последице по друштво Србије у целости)

-непримерено укидање партиципирања запослених у свим органима управљања овим предузећем од јавног интереса.

Синдикат запослених ЕПС је на време прозрео стварне намере Министарке Ђедовић као пиона у рукама АВ и овом приликом СРЦЕ даје пуну подршку свим оправданим захтевима овог Синдиката. СРЦЕ сматра да се за било какве наредне, а суштинске, промене везане за ЕПС морају сачекати нормалнија времена, сачекати да на сцену дођу одговорни и стручни људи, људи којима ће на првом месту бити јавни интерес.

 

Ресорни одбор за енергетику СРЦЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар