Почетна » Срце Гроцка: Гроцка се дави у смећу, а услуге повећане за 50 одсто

Срце Гроцка: Гроцка се дави у смећу, а услуге повећане за 50 одсто

од Жиг Инфо
0 коментар

Становници Гроцке свакодневно страхују од опасне заразе, која може да избије сваког часа. Наиме, локално предузеће Еко Гроцка, које је у статусу јавно – приватног партнерства, а задужено је за одвожење смећа са улица ове београдске општине, уклонило је нише и контејнере за одлагање отпада.

– Предузеће Еко Гроцка је 1. септембра повећало своје услуге за 50 одсто, али је и свој рад смањило за исто толико зато што су у претходних годину дана склонили све нише и контејнере са територије општине. Као резултат почеле су масовно да се појављују дивље депоније у Гроцкој. Ово није први пут да је Гроцка затрпана ђубретом и да грађани са правом страхују да може да избије озбиљна епидемија. Још 2016. године мештани су их тужили због нередовног одношења смећа и неодговарања на рекламације. Тада су обећали и да ће да поделе 20 хиљада канти за домаћинства, а подељено је само 8,5 хиљада. Овако неодговорно понашање није само питање еколошких прописа, већ је и опасно по здравље грађана – изјавио је Никола Ђурђевић, повереник Србија центра за Гроцку и додао да је предузеће Еко Гроцка постало познато јавности када су, уместо да раде посао одношења смећа за шта их плаћају грађани, уплатило тадашњем председнику општине Драгољубу Симоновићу и његовој породици пут у Италију.
– Укупна цена овог путовања тада је износила 247.900 динара. Драгољуб Симоновић тренутно је у затвору у Забели на одслужењу казне за подстицање на паљење куће Милана Јовановића, новинара портала Жиг инфо, а пратила га је и афера да је, док је био на челу “Железница Србије”, на службена путовања потрошио око 160 хиљада евра и да је у ресторанима на рачун предузећа наручивао специјалитете с тартуфима. Таква политика бахатих функционера СНС, што како видимо наставља и ново руководство општине, Србију ће да доведе до просјачког штапа, а новац грађана за комуналне услуге завршиће у приватним џеповима – закључио је Ђурђевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар