Почетна » СРЦЕ Крагујевац: Градоначелниче, питајте Крагујевчане шта мисле о додели плакете Вучићу

СРЦЕ Крагујевац: Градоначелниче, питајте Крагујевчане шта мисле о додели плакете Вучићу

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић обавестио је пре девет дана, на телевизији Хепy, грађане да је одлучио да плакету Светог Ђорђа, која се додељује поводом Дана града, 6. маја, ове године додели председнику Србије Александру Вучићу. Дашић је рекао да је искористио право да плакету додели „у име свих Крагујевчана“, између осталог за допринос модернизацији система даљинског грејања у Крагујевцу.

Крагујевачки одбор покрета Србија центар први је реаговао на ту одлуку, па је Дашић одговорио. У данашњем саопштењу, које преносимо, покрет СРЦЕ и даље апелује на градоначелника Крагујевца да одустане од те одлуке јер ће она, како оцењују у саопштену које преносимо, „бити срамота свих нас“:

У име већине Крагујевчана, још једном апелујемо на Вас да повучете одлуку о додели плакете Светог Ђорђа Алесандру Вучићу.

Образложење које понављате једноставно нема никакве везе са правилима и критеријумима по којима се плакета до сада додељивала.
Уколико стварно сматрате да замена котлова у топлани заслужује признање, онда плакету уручите некоме из крагујевачке Енергетике и смањите рачуне корисницима.

Gradonačelnik Dašić odgovorio pokretu SRCE

Можда у овом тренутку, од политичког страха не осећате стид али, уколико не одустанете од ове одлуке, биће то први пут да један политичар на функцији добије плакету Светог Ђорђа и то ће бити срамота свих нас.

Поновићемо да нема потребе „да се преписујете“, да има доста појединаца и организација које заслужују ову плакету „у име свих Крагујевчана“ и да Александар Вучић није један од њих. Питајте Крагујевчане шта мисле, прочитајте наше апеле још једном и послушајте срце.

Јованка Николић  Глас Шумадије

Можда ти се свиди

Оставите коментар