Почетна » СРЦЕ : Линг Лонг не сме бити држава у држави

СРЦЕ : Линг Лонг не сме бити држава у држави

од Други Пишу
0 коментар

Држава је Линг Лонгу дала са земљиштем (њиве прве класе) и инфраструктуром око 100 милиона евра да запосли 1200 радника. Градња ове фабрике је започета без студије о утицају на животну средину.

Поред градње без дозволе њихове цеви за отпадну воду директно су из фабрике спроведене у реку Бегеј на само пар километара од резервата „Царска бара“. У Кини је због таквог њиховог прекршаја поднета тужба. У међувремену је откривено и робовско поступање са радницима доведеним из Вијетнама али је све заташкано, а када је организован штрајк кинеских радника због неисплаћених зарада прво је демантовано, а онда је речено да ће бити убрзо решено. Јуче је почела блокада улаза у Линг Лонг од стране радника и руководства фирме „Алфа техник“ из Свилајнца јер им дугују 5,5 милиона евра због чега нису исплаћене плате њиховим радницима.

Ова компанија се понаша као држава у држави. Наиме пре пар дана се догодио велики пожар у кругу фабрике али није било могуће доћи до информација шта је горело. Њихово униформисано обезбеђење је више пута нападало новинаре због снимања споља, а унутра јавност уопште нема приступ.

Због свих ових догађаја СРЦЕ захтева од државе да стане у заштиту наших компанија и радника свим законским средствима и да не дозволе да се Линг Лонг понаша као да је Србија њихова колонија. Након промене овог криминалног режима надлежни органи ће испитати све малверзације везане за ову компанију и одговорни ће бити процесуирани, наводи се у саопштењу.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар