Почетна » СРЦЕ Нови Београд: Концентрација полена амброзије на Новом Београду у ЦРВЕНОЈ ЗОНИ, позивамо надлежне да предузму хитне мере за сузбијање овог опасног корова

СРЦЕ Нови Београд: Концентрација полена амброзије на Новом Београду у ЦРВЕНОЈ ЗОНИ, позивамо надлежне да предузму хитне мере за сузбијање овог опасног корова

од Жиг Инфо
0 коментар

Према подацима сајта „xЕцо Полен“, општина Нови Београд је тренутно подручје са највећом концентрацијом полена амброзије. Амброзија је један од најагресивнијих корова, који има веома негативан утицај на здравље грађана, као и на животну средину.

Полен амброзије изазива тешке алергијске реакције код великог броја људи, укључујући симптоме попут кијања, свраба, црвенила очију, и отежаног дисања, а код особа са астмом може довести до озбиљних здравствених компликација.

С обзиром на растући проблем ширења амброзије у Београду, али и на територији наше земље, позивамо надлежне власти да предузму хитне мере за сузбијање овог опасног корова. Позивамо власт да интензивира активности на терену, укључујући кошење, хемијске третмане, као и подизање свести грађана о важности уклањања амброзије са приватних и јавних површина. Сматрамо да је неопходно уложити додатне ресурсе у борбу против амброзије како би се заштитило здравље становништва и очувала животна средина.

Позивамо све грађане да се укључе у акције сузбијања овог корова и тако допринесу заједничком циљу – здравијем окружењу за све нас.

Можда ти се свиди

Оставите коментар