Почетна » СрЦе Палилула: Мали Лесковац и Вука Врчевића као “Палилулски Бангладеш”, због потенцијалне заразе власт хитно да реши проблем нехигијенских насеља

СрЦе Палилула: Мали Лесковац и Вука Врчевића као “Палилулски Бангладеш”, због потенцијалне заразе власт хитно да реши проблем нехигијенских насеља

од Жиг Инфо
0 коментар

Док су деловима Београда суве славине на 35 степени, трећина града нема уређену канализацију, а свака већа киша произведе поплаве у којима страда имовина, режим СНС покушава да убеди грађане да је за њих најважније да се направе акваријуми, делфинаријуми и остали коруптивни пројекти за ЕXПО 27.

На само пар километара од центра града, у нехигијенским условима, без текуће воде, канализације и основних услова за живот преживљају људи којих се власт сети само када су им неопходни пред неке изборе. Зато Србија центар Палилула захтева од градских и општинских власти да се коначно позабаве нехигијенским насељима Вука Врчевића и Мали Лесковац (који је на своју иницијативу променио назив у Улица Ириса). У кућама од картона, лима и понеке старе цигле живи око хиљаду људи, а тај број се непрестано повећава. Неколико улица у којој се налазе неусловне уџерице претворене су у отворену депонију грађевинског шута, хемијског отпада и угинулих животиња. Фекалије и отпадне воде изливају се директно на улицу.

Проћи овим деловима Палилуле, а не приметити камионе кипере како истоварају шут или бескућнике како пале гуме независно од годишњег доба у коме се налазе постало је апсолутно немогуће. Поред уживалаца разних опијата, овим насељима доминирају и пси луталице, а део општине уз Ада Хују, па све до Панчевачког моста већ је међу Палилулцима понео назив „Палилулски Бангладеш“ Градска и општинска власт годинама остају неми на сва дешавања у ова два насеља а уместо уређења поменутог простора, ти несрећни становници нехигијенских насеља добијају пакет помоћи у виду наполитанки, ратлука, кекса и флаше вина са ликом председника Србије и то само пред изборе.

На само 500 метара од поменутог „Бангладеша“ никле су хиљаде квадрата два тржна центра. Радње најпознатијих светских брендова, уређене пешачке стазе, дрвореди, паркинзи, најбоље показују поделу друштва на грађане првог, другог и чак трећег реда. Недалеко од насеља Вука Врчевића, а поред Дунава, налази се и познато шеталиште за све Палилулце и многе друге Београђане. Уз шеталиште налазе се игралишта за децу која су угрожена гмизавцима и пацовима са оближњих депонија. Такође, тај део око игралишта и клупица запуштен је и полако зараста у коров, па се поред наведених опасности поставља и питање крпеља и комараца.

Позивамо локалну општинску и градску власт да престане са политиком лажи, корупције и обмањивања својих суграђана, већ да се окрене грађанима и реше горућа питања наше општине док још увек нико није страдао од избијања потенцијалних зараза.

Можда ти се свиди

Оставите коментар