Почетна » Срце: ВЛАСТ СНС-А ЈЕ НЕСПОСОБНА ДА ВОДИ КРАЉЕВО

Срце: ВЛАСТ СНС-А ЈЕ НЕСПОСОБНА ДА ВОДИ КРАЉЕВО

од Други Пишу
0 коментар

Када путник стигне у неки град, утисак који стекне када крочи на аутобуску станицу тога града, је утисак који он везује и памти за тај град. Нажалост, утисак који путник може стећи када допутује у град Краљево је утисак пропадања, сиромаштва и запуштености. Ругло од аутобуске станице у Краљеву у најбољем показује стање у коме се налази овај град и сву неспособност људи који га воде.

Иако је проблем аутобуске станице и јавног превоза у Краљеву стар дуги низ година, за Краљевчане ноћна мора почиње од тренутка када је саобраћајно предузеће ,,Аутотранспорт“ отишло у стечај 2016. године. О томе како су штетним и незаконитим уговорима градски челници оштетили буџет Града за више милиона евра је тема за себе.

После много перипетија коначно у јулу месецу 2021. године Град коначно откупљује аутобуску станицу и постаје њен власник. Међутим, конкурс за израду пројектно-техничке документације расписује тек у новембру прошле године, тј. годину и по дана касније. Поставља се питање зашто су чекали годину и по дана за расписивање конкурса, кад је то могло да се уради много брже? Међутим и после годину и по дана, резултат овог конкурса је чиста нула. Нико се није јавио на конкурс за израду пројекта и он је 6. јануара обустављен!

Колико још треба да чекамо док се спроведе поново конкурс, па чак и да се реализује, тек следи реконструкција, која ће са овако неспособном влашћу трајати у недоглед.

Напомињемо да се град Краљево простире на 1526км2, да је Краљево највећа територијална јединица у Србији, да су села разуђена, да је проблем превоза, проблем који се мора хитно решавати. Села се празне, омладина напушта села, а забрињава и сам податак да је Краљево према попису из 2022.године а у односу на претходни из 2011.године, остало без 14.000 становника.

Небрига је евидентна. Ову власт не занимају проблеми грађана, али оно што је такође евидентно и поражавајуће јесте апсолутна нестручност људи који воде ову локалну самоуправу, наводи Верица Милановић,

Члан председништва Покрета СРЦЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар