Почетна » СРПСКИ ПОСЛАНИЦИ СЕДЕ У ФОТЕЉАМА ОД ТЕЛЕЋЕ КОЖЕ?! Да ли је ово још један доказ БАХАТОСТИ политичара?

СРПСКИ ПОСЛАНИЦИ СЕДЕ У ФОТЕЉАМА ОД ТЕЛЕЋЕ КОЖЕ?! Да ли је ово још један доказ БАХАТОСТИ политичара?

од admin
0 коментар

Да ли сте знали од чега су фотеље за посланике направљене…

Зелена странка је саопштила да се противи одлуци Скупштине Србије да столице и фотеље пресвуче телећом кожом.

У складу са својим начелима, уверењима, етичким и људским (хуманим) нормама и вредностима, како се наводи, Зелена странка је против употребе коже и крзна животињског порекла.

“Како смо били одлучно против гајења животиња крзнашица ради производње крзна, сматрамо да набавка телеће коже за столице и фотеље није ни смислена, нити оправдана. Зелена странка у многим сегментима подржава и сагласна је са многим удружењима која су одлучна у борби за очување животиња. Како је за 1.000 квадратних метара коже, потребно да страда најмање 200 телади, Зелена странка сагласна је са ставовима удружења, да постоје и друга, више него прихватљива решења, како би се столице и фотеље пресвукле неким другим, једнако квалитетним материјалом“, наводи се у саопштењу.

Зелена странка је приложила и изјаву председнице Савета Зелене странке за добробит и заштиту животиња Душанке Стефановић Радисављевић.

„Изричито сам против набавке телеће коже за потребе пресвлачења столица и фотеља у Скупштини Србије. Знамо сви да постоје и други материјали који су довољно издржљиви и квалитетни и да сигурно није потребно да је то баш од телеће коже. Мени је ово са сваког аспекта неприхватљиво”, истакла је.

Како се додаје, Зелена странка је од свог оснивања посебно место посветила очувању и заштити животиња.

“Апелујемо на републичку Скупштину и оне који одлучују о овом питању, да одустану од ове набавке и да се окрену еколошки и етички прихватљивим материјалима. И тада ће Скупштина моћи једнако да ради и доноси одлуке као и до сада“, закључује се.

Еспресо.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар