Почетна » Српски телеграф правоснажно осуђен због објављивања лажи о Јеремићу

Српски телеграф правоснажно осуђен због објављивања лажи о Јеремићу

од Други Пишу
0 коментар

Уредници листа “Српски телеграф“ Дражен Остојић и Борис Вуковић правоснажно су осуђени због повреде достојанства, части и угледа председника Народне странке Вука Јеремића објављивањем неистинитих и увредљивих информација у том листу 21. децембра 2019. године у тексту „Блиске везе председника НС и Слободана Тешића“.

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду Вишег суда у Београду која је донета по Јеремићевој тужби и наложио Остојићу да о свом трошку јавно објави увод и изреку пресуде, без икаквог коментара и без одлагања у листу „Српски телеграф“ најкасније у другом издању од дана када је пресуда постала правоснажна.

Вуковић и фирма „Медијска мрежа“, која је издавач „Српског телеграфа“, дужни су да Јеремићу на име нематеријалне штете и повреде части и угледа плате 70.000 динара са затезном каматом, а тужени су обавезани да Јеремићу на име накнаде трошкова плате 93.500 динара.

„Никако не постоји интерес јавности да сазна неистиниту информацију, а посебно не ону којом се о субјекту информације ствара лажна представа. Током првостепеног поступка је несумњиво утврђено да су информације о тужиоцу (Јеремићу) неистините и да тужени нису са дужном новинарском пажњом испитали њихову истинитост“, наводи се у пресуди Апелационог суда.

У пресуди се додаје да је „Српски телеграф“ 21. децембра 2019. године објавио текст „Откривамо – Вук скинуо трговца оружјем с црне листе!“, а потом на четвртој и петој страни наднаслов „Блиске везе председника НС и Слободана Тешића“ и наслов „Вук Јеремић скидао трговца оружјем са црне листе Уједињених нација“ и поднасловом „У време док је председавао Скупштином УН директно помагао да Тешићево име буде скинуто са списка особа под санкцијама“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар