Почетна » СРС најављује протест у центру Београда на Видовдан

СРС најављује протест у центру Београда на Видовдан

од admin
0 коментар

Српска радикална странка најавила је за Видовдан, 28. јуна, протестни скуп на Тргу Републике у Београду који ће бити, како је истакнуто на данашњој конференцији за медије, против „издајничког прозападног режима“.

Немања Шаровић

Према речима функционера СРС Немање Шаровића, Видовдан је прави дан да се искаже неслагање са континуитетом политике од 5. октобра 2000. до данас и на њему ће бити речи о економским и социјалним темама, као и највиталнијим интересима грађана Србије.

Како је објаснио, скуп је пријављен полицији у складу са законом и додао да сматра да неће бити проблема око његовог одржавања.

Шаровић је данас додао да СРС најоштрије осуђује и најаву отпуштања 9.000 радника из јавног сектора поручивши да то није у складу са прокламованим циљевима Владе Србије о заштити државног буџета већ да ће они бити изиграни.

„Јасно је да међу тих 9.000 људи неће бити оних који су политички подобни и страначких кадрова примљених у последњих годину дана“, рекао је Шаровић.
Он је истакао да би, када је реч о очувању буџета, требало угасити бројне агенције, али и прекинути финансирање невладиних организација, за које је рекао да раде против Србије.

Шаровић је упозорио и да је европски пут Србије погубан и да се листа услова која се поставља пред нашу земљу стално продужава.

Према његовим речима, од хрватских парламентараца могло се чути да се од Србије тражи осуда изјава и потеза лидера СРС Војислава Шешеља, корекција граница на Дунаву, откопавање гробница, већа права хрватске мањине у Србији…

„На том примеру можете видети да Хрватска, као реално једна од најмање значајних земаља ЕУ, итекако има велики уцењивачки капацитет када се ради о Србији. У ситуацији смо да докле год Хрватска не буде сагласна са нашим уласком у ЕУ тог уласка неће бити, а ми осим прихватања уцена не можемо да одговоримо Хрватима ако желимо у ЕУ“, рекао је Шаровић и позвао српску владу да се окане европског пута.

Новинаре је интересовало и здравствено стање председника СРС Војислава Шешеља, на шта је Шаровић поновио да је оно од понедељка нагло погоршано, да им темепратуру, али и да не жели да иде у болницу.

„Лаички ћу рећи да је реч о драстичном паду имунитета и леукоцита, што је пропраћено малаксалошћу и високом темепратуром“, рекао је Шаровић и додао да су сва Шешељева гостовања отказана до понедељка.

Шаровић је позвао медије да буду коректни у извештавању о Шешељевом здрављу поручивши да ће када буду имали прве информације јавност са тим бити упозната.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар