Почетна » ССП: Док грађани одврћу сијалице, Нови Сад купује декоративну расвету

ССП: Док грађани одврћу сијалице, Нови Сад купује декоративну расвету

од Други Пишу
0 коментар

У јеку енергетске кризе и свакодневних апела на грађане да штеде струју, два верска објекта у Новом Саду добиће декоративно осветљење, саопштио је Градски одбор Странке слободе и правде Нови Сад.

„Наиме, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, 24. септембра расписала је јавни позив за уградњу декоративног осветљења на Успенску цркву и цркву на Новом насељу, а процењена вредност радова је 48,4 милиона динара и то без ПДВ-а“, наводи се у саопштењу.

Оцењује се да у енергетској ситуацији у којој се налази наша земља, оваква инвестиција у било ком граду, па и Новом Саду изазива неверицу.

„Надлежни саветују да заврћемо сијалице и да се на јавним објектима гаси декоративна расвета, те су грађани прилично забринути да ли ће у месецима који долазе имати струје и грејања у својим домаћинствима. У продавницама се ужурбано купују мали плински горионици, разне лампе на батерије, а породице које очекују принове у зимским месецима и имају малу децу, неретко купују и агрегате“, истиче ССП Нови Сад.

Наводе и да одлука Градске власти да у оваквом тренутку уложи поприлична средства у овакву инвестицију, представља на неки начин изругивање сопственим грађанима и буџету који они пуне.

Странка слободе и правде, како се истиче, тражи од градских власти да овај новац буде преусмерен за помоћ најугроженијим грађанима који због инфлације својим породицама више не могу да приуште ни основне животне намирнице.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар