Почетна » ССП Гроцка: Грочанска хала или грочански „Скадар на Бојани“?

ССП Гроцка: Грочанска хала или грочански „Скадар на Бојани“?

Саопштење за јавност

од Други Пишу
0 коментар

Зидање Скадра испевао је старац Рашко, а забележио Вук Стефановић Караџић, а сада се термин Зидање Скадра користи као симбол радова који предуго трају. Да је старац Рашко живео у овом времену верујемо да би се и Грочанска хала нашла у народној песми. Халу градише Блажа, Жире, Пекарски, Сима и Панта, али немогаше халу саградити.

Хала, на којој је до сада урађена само основна конструкција, требало би да се затвори, али и да се обаве унутрашњи радови, постави осветљење, седишта на трибинама и спортски мобилијар. Остало је и да се изграде и пратећи објекти и садржаји, али и да се уреде прилази. Када буде коначно уређена, предвиђени капацитет грочанске спортске дворане биће 1.500 места. Вредност радова процењена је на 90 милиона динара.

 

Иначе, градња ове дворане почела је још 2006. за мандата тадашњег председника општине Блажа Стојановића, са планом да радови буду завршени до Универзијаде у Беоргаду. Добијено је и 40 милиона динара од „Дирекције за спорт“. Међутим, Стојановић је халу почео да гради без грађевинске дозволе, и то на парцели која је тада делом била дугорочно издата једној кипарској фирми. У међувремену, имовинско-правни проблеми су решени, али се радови на хали нису наставили. У претходних десет година, завршетак радова најављиван је сваке године, а те најаве посебно се интензивирају у предизборном периоду.

ССП Гроцка има план да се наставе радови на изградњи хале будући да општина не располаже наменским објектима и просторима ни за спорт, нити за културне догађаје. Оспособљавањем спортске хале би се омогућило одржавање разноврсних садржаја и догађаја, укључујући и спортске и културне манифестације, а деца би коначно добила простор за бављење спортом.

 

Градски одбор ССП Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар