Почетна » ССП Гроцка: Општинске институције обесмишљене, директор даје оставку на страначком састанку

ССП Гроцка: Општинске институције обесмишљене, директор даје оставку на страначком састанку

од Други Пишу
0 коментар

Пре неколико дана је у јавности изашла информација да је директор грочанског јавног предузећа ЈП „Водовод и канализација“ Мирко Добријевић поднео оставку на страначком састанку и то веровали или не након добијене критике зато што није одобрио слободан дан у предузећу заслужном члану странке.

Иако је директор овог предузећа имао много оправданих разлога да и раније поднесе оставку и то самим грађанима због нагомиланих проблема.

Примери су: протест мештана Врчина због несташице воде, Ритопек који је и даље без пијаће воде, док Умчари и околна насеља имају само техничку воду јер су заустављени радови на фабрици за прераду воде. Поред свега тога, ово грочанско предузеће је направило губитке од 70 милиона динара за само две године. Све то није било довољно да поднесе оставку, али јесте грех који се не прашта, а то је страначка непослушност.

Сведоци смо времена да за наше општинско руководство важи само она чувена изјава „Признајем само суд своје партије!“. Руководство које је у наше животе и свакодневницу увело, у мери као нико пре њих, систем партократије, где је важније чији си и ко те је препоручио и довео, него ко си и какав си. Где сваки функционер, од општинског одборника, преко председника општина, директора јавних предузећа итд, ако жели да остане на функцији или напредује, иде по „своје” мишљење у страначке просторије.

Свима је јасно да су институције или урушене или обезмишљене и да докле год је тако становници наше општине не виде шансе да ће ускоро сведочити развоју своје општине Гроцка, од Калуђерице до Брестовика, а време неумитно пролази. Поручујемо локланим властима да се ману партократије и нестручности као основе политике Српске напредне странке и озбиљно схвате проблеме својих суграђана и комшија и почну кокретно да раде на решавању истих. Или нека признају да не умеју, има нас који знамо како.

Општински одбор ССП Гроцка

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар