Почетна » ССП Гроцка: Пресудом Симоновићу правда још није задовољена

ССП Гроцка: Пресудом Симоновићу правда још није задовољена

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

ССП Гроцка поздравља крај тортуре за новинара Милана Јовановића и његову супругу Јелу Дељанин доношењем првостепене пресуде бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, иначе истакнутом функционеру СНС-а и још тројици оптужених да су организовано учествовали у паљењу куће новинара Милана Јовановића.

Поред физичког напада и једва избегнуте смрти, Милан Јовановић и Јела Дељанин били су и под психичком тортуром више од 1500 дана до окончања првостепеног судског поступка уз бројне покушаје опструкције од стране бранилаца Драгољуба Симоновића.

Доношењем ове пресуде правда није у потпуности задовољена, с обзиром на то да још увек није решен физички напад на уредника портала Жиг инфо, Жељка Маторчевића који се десио пре скоро пет година, а само два месеца пре паљења куће новинару истог портала Милану Јовановић. Маторчевић је у сред дана, на путу до посла у Лештанима претучен, а до данас се не зна ко је починилац. Сведоци смо да се стање у медијима није променило ни након хапшења Симоновића. Новинари и даље трпе претње, притиске и забрањује им се обављање свог посла, док чланови владајуће коалиције на Скупштинском одбору за културу не желе чак ни да се расправља о стању у српским медијима.

 

 

Жељко Вагић, председник ОО ССП Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар