Почетна » ССП Гроцка: СНС у епизоди „Зато што лажемо Београд и Калуђерицу“

ССП Гроцка: СНС у епизоди „Зато што лажемо Београд и Калуђерицу“

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Како су саопштили из ССП-а Гроцка, ишчекивали су почетак 2023. године када је свако домаћинство у Калуђерици требало да добије прикључак за канализацију. Наиме, према саопштењу, Вучић је у фебруару 2018. године, када је био у посети Калуђерици уочи београдских избора обећао мештанима уређење Калуђеричког потока.

  • Ја сам дошао овде да вам кажем да ћемо веома брзо да извршимо санацију Калуђеричког потока, да више не буде фекална депонија, да направимо колектор, али и да направимо шеталиште преко самог потока, где ће људи из Калуђерице коначно моћи да уживају. Кренућемо у санирање и изградњу секундарне канализационе мреже, што би значило да до 2022. године, с почетка 2023. свако домаћинство у Калуђерици има канализацију – рекао је Вучић.

Од тог „веома брзо“ прошло је више од пет година, а Калуђерички поток још није саниран. И даље се гомила смеће, од шеталишта ни трага ни гласа, па Калуђерчани могу само да „уживају“ у еколошком ужасу које их окружује. Тендер за каналисање грочанских насеља расписан је 2018. године и од тада се није померило са мртве тачке. За 5 година није урађено ни 5 метара канализације, а о шеталишту и да не говоримо.

Становницима Калуђерице остаје само да и даље слушају „иста празна обећања“, која се од 2013. године по правилу понављају уочи сваких избора или посета градских функционера. Уз сва ова неиспуњена обећања градске власти у претходних 10 година, сада делује невероватно да су некад, за само 4 године (од 2008. до 2012. године) у Калуђерици изграђени Дом здравља, школа и вртић. Ово ће поново бити могуће када одговорни и стручни људи преузму одговорност за руковођење градом и општином, додаје се у саопштењу ССП-а Гроцка.

Одабери музику коју волиш, кликни на старт (play) и уживај!

 

 

                          

Можда ти се свиди

Оставите коментар