Почетна » ССП Гроцка: Захтевамо јавну расправу о буџету за 2023. годину

ССП Гроцка: Захтевамо јавну расправу о буџету за 2023. годину

Саопштење

од Жиг Инфо
0 коментар

Захтевамо од локалне власти да хитно објави Нацрт буџета за 2023. годину, омогући грађанима достављање предлога, а затим и јавну расправу о најважнијем документу наше општине.

С обзиром да се највећи део новца у буџет слива кроз наплату пореза, законска обавеза је да власт са њим располаже у најбољем интересу заједнице и да грађанима представе тачне и разумљиве податке. Јавна расправа пружа могућност грађанима да се директно укључе у процес доношења одлука и представља основни механизам за спречавање корупције.

Локална власт доказала је да је неспособна да реши нагомилане проблеме у нашој општини. Успешни су само у намирењу својих кадрова, а на народ су заборавили одмах након затварања бирачких места. Две недеље пре усвајања буџета за наредну годину, локална власт још увек није објавила Нацрт буџета и још једном показала да не желе учешће грађана у доношењу документа од кога ће свакодневни живот бити одређен управо њиме.

Буџет је најважнији документ који општинска власт доноси током године. Од начина расподеле буџетских средстава зависи квалитет живота у нашој општини.

Можда ти се свиди

Оставите коментар