Почетна » ССП о наводима ЕУ обавештајаца да је Ђилас „тројански коњ“ у опозицији

ССП о наводима ЕУ обавештајаца да је Ђилас „тројански коњ“ у опозицији

од Други Пишу
0 коментар

Европске обавештајне агенције израдиле су анализу, у коју је имала увид Радио Слободна Европа, а у којој између осталог пише да постоје индиције о закулисној сарадњи Драгана Ђиласа са Александром Вучићем и Ђиласовој улози „тројанског коња“ који изазива раздор и слаби опозицију. У саопштењу ССП, које је достављено порталу Нова.рс, наводи се да се из новинских чланака базираних на „наводном документу недвосмислено види да су речи које се у њему употребљавају идентичне онима које за Драгана Ђиласа без престанка изговара један део опозиције у протекла два месеца“.

„Након објаве текста из наводног извештаја Европске обавештајне агенције у коме се на негативан начин описују Драган Ђилас и Странка слободе и правде, контактирали смо поједине представнике Европске уније који нису ни потврдили, али ни демантовали постојање ‘документа’ чији се текст појавио у медијима. Јасно нам је речено да се Европска комисија не бави оцењивањем рада опозиционих политичара у Србији, посебно не на тај начин“, пише у саопштењу ССП.

Даље се наводи да се без обзира на наведено, из новинских чланака базираних на наводном документу недвосмислено види да су речи које се у њему употребљавају идентичне онима које за Драгана Ђиласа без престанка изговара један део опозиције у протекла два месеца.

„Такође је за целокупну истину од значаја и то да је скоро идентичне ставове у периоду пре априлских избора генералном секретару ССП-а Љубану Панићу, пред више сведока, изнела и посланица Европског парламента и функционер немачких Зелених, госпођа Виола фон Крамон. Сигурно смо да је онај ко је ове речи убацио у тај наводни извештај о Србији исти онај који је медијима дао текст извештаја. На све нападе ССП ће одговорити тиме што ће наставити да буде опозиција свему што је лоше за Србију, без обзира од кога то лоше долазило“, наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

Наташа Латковић

Можда ти се свиди

Оставите коментар