Почетна » Шта је истина о Зорану Бабићу, сестри и киселом купусу

Шта је истина о Зорану Бабићу, сестри и киселом купусу

од admin
0 коментар

 Информације да је Милијана Пађен, наводно сестра актуелног директора Кориодора Србије Зорана Бабића, из општинског буџета Врњачке Бање добила 1,3 милиона динара за пројекат “кисељење купуса”, наш портал је проверавао у општинској управи Врњачке бање.

Председник те општине Бобан Ђуровић демантује да је новац уплаћен “једној особи” и појашњава да је 1,3 милиона динара из градског буџета одобрено земљорадничкој задрузи на чијем је челу супруг Милијане Пађен, за коју су медији навели да је у родбинским односима са Зораном Бабићем.

Он објашњава да је Општина расписала конкурс за подршку пољопривредним газдинствима, задругама и задругарству, у складу са националном политиком Министарства пољопривреде, на који су могле да се јаве све задруге са територије општине.

Наводи да је Комисија одобрила износ од 1,3 милиона динара за пројекат са којим је конкурисала задруга у којој је Милијана Пађен и која има више пољопривредних произвођача који узгајају различите културе.

“Не могу сада у недељу тачно да Вам кажем како се зове задруга, али знам сигурно да госпођа Милијана Пађен није сестра Зорана Бабића. Ми као општина пружамо подршку задругарству и та задруга којом руководи супруг госпође Пађен је конкурисала са својим пројектима. Ми смо све задругаре повезали са хотелима у Бањи и подстичемо њихов рад тако што им омогућавамо да 90 одсто својих производа пласирају у хотелима у Бањи, а 10 одсто на другим малопродајним тржиштима” објашњава Ђуровић.

Он додаје и да је задруга по конкурску тражила много више новца, али да је Комисија одобрила износ од 1,3 милиона динара, те да је то конкурс који Општина расписује сваке године као подстицај пољопривредним произвођачима.

Наш портал је контактирао и са Милијаном Пађен, она је у кратком телефонском разговору демантовала да је сестра Бабића, али без детаљних објашњења.

Директор Коридора Србије Зоран Бабић је у изјави за Нова.рс навео да нема сестру која се зове Милијана. Упитан да ли му је она рођака, он је навео:

“Немам сестру која се зове Милијана, а ви пишите шта хоћете”.

Увидом у јавно доступне информације на сајту Агенције за привредне регистре дошли смо до података да је Милијана Пађен директорка Земљорадничке задруге “Памат” из Врњачке Бање и да у склопу тог правног лица послује шест задругара. Земљорадничка задруга према подацима АПР-а основана је 2018. године, а бави се прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар