Почетна » Стаматовић преговора о уласку у Вучићев покрет

Стаматовић преговора о уласку у Вучићев покрет

од Други Пишу
0 коментар

Милан Стаматовић и његова странка Здрава Србија могли би да буду део новог покрета Александра Вучића. Како сазнаје Нова.рс, Стаматовић је на ту тему разговарао са Вучићем и Дарком Глишићем, председником Извршног одбора СНС.

Ове информације за наш портал потврђује и Стаматовић, али наводи да договор није постигнут.

“Нисмо никакав договор постигли, али постоје разговори у вези тога”, каже Стаматовић.

Према нашим сазнањима, лидеру Здраве Србије напредњаци нуде пет мандата међу првих 100 на листи покрета и министарско место, али он негира да је таква понуда на столу.

“Није, није… Било је разговора о том покрету. Да видимо под којим условима. То је само у форми неког предлога. Спремни смо да разговарамо кад су у питању национални интереси”, наводи Стаматовић.

Милан Стаматовић је пре неколико година био део групе опозиционара окупљених у Савезу за Србију, који су били највећи противници Александра Вучића и његове Српске напредне странке. Тај савез је напустио 2019. и наставио самостало политичко деловање, а потом је заједно са Александром Вучићем отварао гондолу.

Иначе, председник Србије Александар Вучић рекао је гостујући на ТВ Пинк да ће ускоро бити формиран покрет који је најављивао дуже време. Било је најављено да ће бити основан и за Видовдан, али ствари нису ишле у жељеном правцу. И баш кад се стекао утисак да је од тога одустао, Вучић каже да ће бити формиран у наредном периоду.

“Покрет ће бити формиран у наредном периоду”, поручио је он, али није прецизирао када.

У овом тренутку није познато да ли ће тај народни покрет за државу, како га је назвао, бити и формално регистрован као организација или ће само тако назвати коалицију са којом ће његова СНС изаћи на изборе.

Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV; Milos Tesic/ATAImages

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар