Почетна » Станковић: Време је за промену градске власти у Нишу

Станковић: Време је за промену градске власти у Нишу

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и потпредседник Народне странке Ђорђе Станковић изјавио је данас да напредњачка градска власт у Нишу, на челу са градоначелницом Драганом Сотировски, темељно „уништава град“ и да СНС због тога губи подршку грађана, који желе промену локалне власти.

„Истраживање обављено пре недељу дана показало је да СНС у Нишу подржава 18 одсто грађана, што отвара велики простор за промену власти, и зато је потребно укрупњавање опозиције у нашем граду. Широки опозициони фронт има велику шансу за победу у Нишу“, рекао је Станковић у разговору са Нишлијама у канцеларији народног посланика у том граду.

„Сваки грађанин може видети последице непланског руковођења градом и потпуног занемаривања потреба и интереса грађана. Време је за нову власт у Нишу“, додао је Станковић.

На питање грађана шта би прво променио и Нишу ако би преузео одговорност за вођење града, Станковић је одговорио да је првенствено неопходно увести одговорност и „успоставити систем у којем ће се тачно знати ко је за шта одговоран у граду и ко је задужен за решавање проблема на које се грађани жале“.

„Ми имамо и план за решавање инфраструктурних проблема. Инфаструктура се распада, канализација и градске улице су у најгорем стању у последњих 20 година, јер власт брине о себи и својим ’комбинацијама’, а не о грађанима. Градска власт је својим запосленима као ’помоћ’ доделила по 40.000 динара, а Драгана Сотировски је свом зету доделила стан који се сада издаје за 400 евра“, рекао је Станковић.

Станковић, који је архитекта по струци, истакао је да је, уз увођење одговорности, најважније „зауставити урбицид“ и уништавање градског језгра.

„Поред приземних кућа граде се солитери од шест и више спратова. Највећу штету од таквог уништавања града трпеће станари тих улица јер се инфраструктура не развија у складу са повећањем броја станара“, рекао је Станковић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар