Почетна » Стара Пазова: Ласта Стара Пазова – вишегодишњи проблем наших суграђана

Стара Пазова: Ласта Стара Пазова – вишегодишњи проблем наших суграђана

од Други Пишу
0 коментар

Грађани општине Стара Пазова годинама, деценијама имају проблем са приградским превозом и поред постојања пролазних аутобуса других превозника на релацији Стара Пазова – Нова Пазова – Београд. Ништа боља ситуација није ни са другим местима у нашој општини када треба да се превезу до Београда, Земуна, Старе Пазове. Дешава се једноставно да се аутобус Ласте не појави по реду вожње, из њима знаних разлога па нема аутобуса по неколико сати, а грађани морају путовати, деца у школу, људи на посао.

Некада је постојала редовна линија ГСП-а Земун (Кеј ослобођења) – Нова Пазова, али је укинута 80-тих година прошлог века и уведена Ласта као превозник (остала је једино ноћна линија Трг Републике – Нова Пазова).
Последњих неколико година постоји приватни превозник „Лика Бим турс“ који саобраћа из Подунавља према Земуну и из Нове Пазове до Батајнице, али то није довољно.

Данас отићи превозом до Земуна, Београда, постаје мисаона именица, нарочито у зимском периоду, када је напољу велика хладноћа или нека вејавица.
Оно што је такође проблем што су грађани наше општине, ђаци, студенти, радници, принуђени да плаћају карту за превоз другим превозницима када Ласта не саобраћа, а имају ластину месечну претплатну карту.

Проблем са превозом путника је једино актуелан пред неке локалне или републичке изборе када се спомиње увођење неке линије ГСП-а Београд.

Ко је одговоран за вишегодишњи проблем са приградским превозом путника општине Стара Пазова?
Зашто се не омогући да превоз преузме други превозник ако Ласта Стара Пазова није способна да обавља делатност за коју је ангажована?

Покрет Живим за Србију Стара Пазова

Можда ти се свиди

Оставите коментар