Почетна » Стефановић: Дипломатска победа Србије

Стефановић: Дипломатска победа Србије

од admin
0 коментар

„Велика дипломатска победа Србије. Уз помоћ пријатеља, спречили смо да самопроглашено Косово уђе у Интерпол“, објавио је Стефановић на Твитеру.

Министар је кинеским пријатељима Србије захвалио на огромној подршци и помоћи, поготово када је реч о заштити интегритета Републике Србије.

„Захваљујући томе, али и подршци других пријатеља у Интерполу, успели смо да спречимо да самопроглашено Косово самостално уђе у састав овог органа“, истакао је министар.

Такође је изразио наду да ћемо и у будућности успевати да заједно са пријатељима Србије побеђујемо све изазове који су пред нама.

Стефановић је, другог дана заседања Генералне скупштине Интерпола, рекао да је позиција Србије јасна поводом чланства у тој организацији – само суверене државе и чланице УН могу у Интерпол.

„Интерпол треба на сваки начин да избегне политизацију свог рада, што је строго забрањено и Уставом ове организације. Позивање на чланство у Уједињеним нацијама представља једини потпуно сигуран начин да се утврди статус државе и да се избегне замка политизације“, истакао је Стефановић.

Србија је имала „живу“ дипломатску активност која је резултирала тиме да је Приштина „повукла“ кандидатуру за пријем у Интерпол.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар