Почетна » Штимац поднео пријаву против покрета „Копаћемо“: Докази постоје, дати су у тужилаштво

Штимац поднео пријаву против покрета „Копаћемо“: Докази постоје, дати су у тужилаштво

од Други Пишу
0 коментар

„Морамо зеца да истерамо на чистац, да видимо ко су ти људи, ко их је унајмио“, каже за Н1 активиста и бивши кошаркашки репрезентативац Владимир Штимац о кривичној пријави коју је поднео поводом списка „еколошких терориста“ са 20 имена који је освануо на интернет страници анонимног покрета „Копаћемо“.

Они који се противе отварању рудника литијума у Србији под различитим су притисцима, а неки од њих нашли су се и на списку „еколошких терориста“. Међу њима је и Штимац.

„Захвалио бих људима који се баве ИТ-јем, докази постоје, дати су у тужилаштво. Ја знам да су нам окупиране институције, али желим да верујем да још увек постоје људи који часно раде свој посао, па нек погледају те доказе које смо им дали“, изјавио је Владимир Штимац у емисији Н1 Студио Ливе.

Каже да је тужба предата у Тужилаштво за високо-технолошки криминал и да очекују брзу реакцију.

На питање како је завршио на том списку и да ли се плаши, Штимац каже:

„Ви знате да се ја трудим да променим наратив у друштву, да не буде више ‘ја, па ја’, него ‘ми’. Али, морам да кажем да када су мене, некога ко је дао све за ову Србију и то му је заиста враћено од народа, да су мене нашли да овако таргетирају, то је за мене једна друштвена катастрофа, они су довели ову државу до тога да свако ко има нешто да каже, да је или еко терориста или страни плаћеник“.

Поручује и да је свако „добродошао да провери све у вези са њим“.

„А ја ћу се увек борити за овај народ и говорићу онако како заиста јесте“, обећао је.

Штимац каже да се није уплашио притисака и таргетирања.

„Не знам који притисак, ја не знам ко су ти људи. Није пријатно, али докле год све те лажне патриоте с власти тако причају, ја знам да радим праву ствар. И то је мени најважније. Шта ће они да мисле, како ће да ме етикетирају, то ће све изаћи на чистац, само је питање кад“, уверен је.

Јер, циљ власти је, каже, једноставан. „Ова власт мисли само на себе, на свој џеп и како да уништи државу. Иду сад с причом – ‘одбранићемо Републику Српску’. Ако је браните као Косово, немојте да је браните“, рекао је Штимац.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће наредних шест дана боравити у лозничкој касарни, током којих ће организовати разговоре са грађанима, наводећи да ће једна од тема бити наводи о угрожавању река у случају отварања рудника литијума у долини Јадра.

„Мислим да је то само један добар маркетинг, испитивање нечега. Видео сам пар прилога о ранијим посетама, појављивали су се људи којима, јасно се види, није баш згодно што стоје ту, јер знају о чему се ради. А с друге стране бих подсетио да људи на КиМ имају велике проблеме, не прича се довољно о њима, њих нико не брани. И ако ове грађане у вези са литијумум брани власт као што ‘брани’ оне на Косову, зна се шта ће остати од нас“, изјавио је Штимац.

Вучић каже да нису укинуте српске институције на северу Косова.

„Не бих се с тим сложио. Кад вам дође неко с дугим цевима и почне да истерује људе из тих институција, чини ми се да је то мало другачије него оно како Александар Вучић представља… Све то његово је представа за ширу масу, то ћете да видите на режимским медијима, да се тобоже они боре за народ“, рекао је Штимац.

Али, на констатацију да део грађана гласа за такву власт, Штимац каже:

„Ја сам кроз овај процес изборни видео како они то гласају. Тако да бих ја рекао да то није права подршка, све је намештено, бројеви су прелазили из 3 у 30, из 6 у 60, имали смо различите примере. Не знам само зашто нико из међународне заједнице не реагује, изгледа њима одговара да се све ово овако дешава. Ми смо упропашћена држава… И ко је права опозиција нека стане уз овај народ. Или ћете да будете с њим или с народом, немојте више да се играте, будућност ове државе је близу трагедије“.

Vladimir Štimac Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар