Почетна » Стране агенције о митингу СНС: Вучић суочен са невиђеним притиском јавности

Стране агенције о митингу СНС: Вучић суочен са невиђеним притиском јавности

од Други Пишу
0 коментар

Десетине хиљада људи очекује се данас у Београду на великом митингу подршке председнику Србије Александру Вучићу, суоченом са невиђеним притиском јавности после два масовна убиства која су шокирала нацију, пишу данас западне новинске агенције наводећи да Вучићеве присталице довозе у главни град из читаве земље, али и из Босне и са Косова.

Овај митинг, који подсећа на предизборни скуп, нашироко се доживљава као одговор власти на велике демонстрације које једном недељно привлаче десетине хиљада људи, оцењује АФП и додаје да су последњи тако жестоки протести у Србији били они који су 2000. године довели до пада режима Слободана Милошевића.

Агенција АП наводи и да је велики Вучићев митинг донекле у сенци нове кризе у бившој српској покрајини Косово, где су се етнички Срби сукобили са косовском полицијом, а Вучић наредио подизање борбене готовости војске и хитан покрет на границу са Косовом.

АП указује и да је широко распрострањена бојазан да би током данашњег митинга могло избити насиље, што би се онда могло искористити као изговор за гушење будућих протеста опозиције, укључујћи и онај који је заказан за сутра у Београду.

Очекује се да ће током митинга Вучиц́ саопштити да се повлачи са чела Српске напредне странке и формира покрет који ће ујединити све „патриотске снаге“ у земљи, али би такође могао да распише парламентарне изборе за септембар – што је мало вероватно да ц́е опозиција прихватити у тренутним условима у којима Вучић има пуну контролу над свим стубовима власти, укључујући и главне медије, наводи америчка агенција.

Фото TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар