Почетна » СУД УТВРДИО НЕМА ОСНОВАНЕ СУМЊЕ ДА ЈЕ ВУКАШИН БАЋИНА КРИВ

СУД УТВРДИО НЕМА ОСНОВАНЕ СУМЊЕ ДА ЈЕ ВУКАШИН БАЋИНА КРИВ

од admin
0 коментар
oslobađajuće rešenje strana 1

 

Наиме, након мог пуштања на слободу Више јавно тужилаштво у Новом Саду, је поднело жалбу Вишем суду у Новом Саду због одлуке судије за претходни поступак да се пустим на слободу, а веће састављено од троје судија Вишег суда у Новом Саду је одбило жалбу као неосновану.

Виши суд у Новом Саду је потврдио став судије за претходни поступак и у образложењу решења је поновљено да не постоји основана сумња да сам починио кривично дело које ми се стављало на терет.

oslobađajuće rešenje strana 1

– Дакле, оно што моја група грађана и ја од почетка тврдимо да се против мене води монтирана афера и да су полиција и тужилаштво политички злоупотребљени у мом случају, да сам противправно лишен слободе, без иједног материјалног доказа се испоставља као тачно, изјављује Вукашин Баћина.

Постављам питање Загорки Доловац и другим тужиоцима: Зашто се не реагује у ситуацијама где постоји реална политичка корупција и очигледни докази, где су у питању озбиљне своте новца?

Зашто тужилаштво нпр.није ако не тражило притвор за Горана Весића, онда га макар саслушало због тога што у кампањи пред камерама дели новац породицама које обилази?

Да ли мислите да ћете своју снагу, ажурност и ауторитет показати на једној локалној групи грађана у једној малој забаченој општини и лажно приписаних неколико хиљада динара?

oslobađajuće rešenje strana 2

Овим путем постављам отворено питање ко ће сносити одговорност што сам ја као лидер опозиције у Сечњу, носилац проглашене листе и кандидат за председника општине Сечањ у сред кампање хапшен, притваран и што сам у јавности оклеветан и представљан као криминалац.
Ко ће нама надокандити политичку штету коју смо претрпели објављивањем информација на готово свим, а пре свега режимским телевизијама и порталима о наводној куповини гласова.

Могу ли у оваквим околностима избори у Сечњу бити регуларни и иоле фер и коректни. У околностима где једни могу апсолутно све да раде, а други тј, ми не можемо да на миру ни предамо изборну листу.

Подсећам да смо ми једина опозициона групација у Сечњу која је успела да скупи потписе и да јој буде проглашена листа, друге опозиционе листе то нису успеле. Тај податак такође доста говори у каквим околностима се одржавају избори у Сечњу.

Координатор СНС у Сечњу Горан Ђаковић (послат из Оџака) и локални моћници у Сечњу раде све како би уништили политички живот у нашој Општини, успоставили апсолутну власт и контролу над свим дешавањима у нашој Општини. Циљ мог хапшења јесте да се ућуткам и да престанем да указујем на зло које праве у нашој Општини.

Овај пут им то није успело, или није бар за сада, али немам дилему да ће се притисци на мене лично и на моју групу грађана наставити до избора, али и након избора.

Међутим, поред свега ми настављамо нашу борбу за бољу општину Сечањ и даћемо све од себе да до промена у нашој општини након 3. априла дође, наводи се у саопштењу Вукашина Баћине.

Можда ти се свиди

Оставите коментар