Почетна » Судија Мајић о изборима: Ако ви позивате људе да гласају на нечему што је превара, онда ви на неки начин томе помажете

Судија Мајић о изборима: Ако ви позивате људе да гласају на нечему што је превара, онда ви на неки начин томе помажете

од Други Пишу
0 коментар

„Од избора 2. јуна не очекујем ништа, али сам уверен да ћемо 3. јуна бити нешто паметнији него што смо данас. Борба за изборне услове сада је, само одложена, али мораћемо на њу да се вратимо“, рекао је судија Апелационог суда Миодраг Мајић у интервју за недељник НИН.

Он је излазак на изборе у актуелним околностима сликовито описао:

„То је као да лепите тапете, а пуцају вам цеви по зидовима. Можете да их лепите, као нема везе, не могу ја да чекам да се поправе цеви у згради а ружне ми тапете. Али да то не би било узалудно, морате да засучете рукаве и решите оно што је основно“. Тако тренутно стање и будућу борбу за демократско уређивање Србије у подкасту НИН-а објашњава један од иницијатора ПроГлас.

На питање да ли изаћи на предстојеће изборе, Мајић је казао да би позивањем људи на нешто што је, како наводи, превара, на неки начин помогао то.

„Подсетићу вас да смо у децембру били сведоци једне незабележене и застрашујуће изборне манипулације и крађе. Власт је након тога била у незавидној ситуацији, најблаже речено, јер је на међународној сцени ухваћена ин флагранти са руком у меду, у каси. Тамо где су радили то што су радили ко зна колико пута пре, само што су сада, услед жеље да изведу све могуће дозвољене и недозвољене ресурсе и спрече евентуално промену власти, постали брљиви. То се иначе дешава, када постанете алави и када вам се чини да је само небо граница, човек почне да брља и прави грешке. То се десило 17. децембра. И када смо то видели, ми у Прогласу смо били потпуно сигурни да се не може ни на који начин говорити о изборима док се елементарно неколико ствари не уреди. Ако ви позивате људе да гласају на нечему што је превара, онда ви на неки начин, можда и из најбољих намера, томе помажете. Када је дошло до оваквог раскола код политичких актера, онда смо се ми у Прогласу нашли у потпуно незавидној ситуацији и схватили смо да би било какво наше изјашњавање по том основу у једној општој конфузији само доводило до још већег збуњивања људи. И донели смо одлуку да сачекамо да ово прође овако како ће проћи“, навео је Мајић.

Miodrag Majić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Агенције/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар