Почетна » Суђење Добрици Веселиновићу: Не плашим се ни СНС-а, ни Рио Тинта, ни полиције

Суђење Добрици Веселиновићу: Не плашим се ни СНС-а, ни Рио Тинта, ни полиције

од Други Пишу
0 коментар

Данас је у Основном суду у Шапцу саслушан Добрица Веселиновић поводом пријаве за надокнаду штете, коју је против њега поднео начелник одељења Шабачке полиције, Миодраг Андрић. Ово је други процес који се води против Добрице Веселиновића због снимања насиља на мосту преко Саве у Шапцу.

Веселиновић је тужен зато што је снимао овог полицијског старешину док је издавао наређење да се полиција повуче и омогући батинашима да са моткама и багером нападну окупљене грађане на блокади моста на Сави 27. новембра 2021. године, током протеста против „Рио Тинта“ и измена закона о референдуму.

„Новембра 2021. године на мосту преко Саве у Шапцу смо стајали мирно са окупљеним грађанима, дигли глас против насиља, фантомки и батинаша, и бранили своје достојанство. Насупрот нас СНС је послао батинаше, багер и повукао полицију. Да је ситуација надреална говори то да уместо да су батинаши са моста хитно процесуирани и приведени правди, на суду смо ми зато што смо снимили тај догађај и рекли не насиљу”, изјавио је Добрица Веселиновић испред Основног суда у Шапцу. “Овакве тужбе и процеси нас неће заплашити и нећемо одустати од борбе за добар град и добру Србију. Никада се нисмо плашили ни СНС-а, ни корпорација, ни полиције и уверен сам да ћемо у овом случају победити, јер су истина и правда на нашој страни“, додао је Веселиновић.

 

У тужби се наводи да је начелник шабачке полиције, Миодраг Андрић претрпео нематеријалну штету у виду повреде части и угледа због изјава које му је Добрица Веселиновић упутио док је Андрић наређивао поступање, односно повлачење полиције са Шабачког моста. Ова наредба омогућила је батинашима наоружаним моткама да могу несметано да насрну на окупљене грађане.

Подсећамо да је 27. новембра 2021. године, приликом блокаде моста на Сави у Шапцу, у оквиру серије протеста и блокада против „Рио Тинта“, полицијски службеници су повукли бројне полицијске снаге које су биле присутне на мосту како би се омогућило да батинаши Српске напредне странке нападну окупљене грађане моткама и чекићима и да уз помоћ багера омогуће да конвој аутобуса присталица Српске напредне странке стигне на страначки скуп у Београдској „Арени“.

Покрет Не давимо Београд, као и лично Добрица Веселиновић, налазе се на мети режима већ годинама, а у току предизборне кампање, поред овог, започети су и процеси које је покренула компанија блиска власти, Миленијум тим. Наиме, компанија која гради Београд на води покушава да тужбама, у којима тражи астрономске суме од Веселиновића и од организације Не давимо Београд, изврши притисак и саботира наш рад.

Можда ти се свиди

Оставите коментар