Почетна » Шукало: У Србији су могли да гласају само они који имају лична документа и нису се пријавили за бирачка места у БиХ, а то је највише 7.000

Шукало: У Србији су могли да гласају само они који имају лична документа и нису се пријавили за бирачка места у БиХ, а то је највише 7.000

Бивши координатор у Гроцкој

од Жиг Инфо
0 коментар

Адам Шукало, саветник председника за регионална питања и бивши координатор СНС -а за Гроцку,истакао је да грађани Републике Српске имају право на двојно држављанство што им даје право да гласају на изборима у Србији.

Шукало се захвалио грађанима Србије на подршци коју дали листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, као и људима из Републике Српске који су гладсали на бази и права које су остварили из Дејтонског мировног споразима и других који су касније потписивани.

  • То је један континуитет, а ове године и се и то питање поставило као проблем. Због тога се и председник обрати грађанима Републике Српске и извинио. Они су, у малом броју нажалост, могли да искористи своје право у дипломатско-конзуларној мрежи и на бирачким местима у БиХ, а један је гласао у Србији за шта је предуслов био да имају лична документа – рекао је Шукало гостујући у Новом јутру код Јоване Јеремић.

Како је навео, већ у изборном дану се видело да спроводе агенду које је добила опозиција, очигледно од страног фактора, а то је напад не само на грађане Републике Српске који имају право на двојно држављанство, већ и на Републику Српску.

  • Ако постоји Република Српска постоје и двојни држављани који имају право на држављанство и Републике Српске, односно БиХ и Србије – навео је Шукало и додао да је мали број грађана остварио бирачко право на двојно држављанство, а још мањи на личне докуметне.

Према његовим речима око 166.000 људи је остварило право на двојно држављанство и пасошем у дипломатско-конзуларној мрежи, а личне документе у Србији има 20.000 грађана.

– Од тога броја 13.000 се пријавило да гласа на биралиштима у БиХ, док су остали имали право да то учине и у Србији – објаснио је Шукало и дода да на овај начин, опозиција показује да је против Републике Српске.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар