Почетна » СУКОБ УЖИВО ЗБОГ СЛУЧАЈА БАРБАРА Вучићевић: Уплашена је, тражила је стручну помоћ; Шкоро: Сваки нормалан уредник би рекао – Девојко, не ради то (ВИДЕО)

СУКОБ УЖИВО ЗБОГ СЛУЧАЈА БАРБАРА Вучићевић: Уплашена је, тражила је стручну помоћ; Шкоро: Сваки нормалан уредник би рекао – Девојко, не ради то (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Телевизијско укључење новинарке Студија Б Барбаре Животић у вечери када су се у Београду одржавао протест „Стоп крвавим кошуљама“ ни три дана касније, не престаје да скандализује јавност. Њен извештај у коме је поменула „далеко мање људи“, „инцидент у тучи кишобранима“ и „лицемерје организатора“ истог тренутка постао је тема број једна на друштвеним мрежама.

За многе реч је о непрофесионланом, чак партијском извештавању и „безочном лагању јавности“, за друге о „слободи новинара“ да у живом програму каже оно што мисли о неком догађају. Случај Барбара, међутим, отишао је толико далеко, да су јој појединци после укључења на друштвеним мрежама упутили претње, због чега је председник Србије Александар Вучић тражио заштиту за њу, а Тужилаштво за високо-технолошки криминал формирало предмет.

Драма око случаја Барбара, у пуном облику, „излила“ се данас у јутарњем програму ТВ Прва, где су на ту тему ставове у оштрој расправи сукобили главна и одговорна уредница Студија Б Ивана Вучићевић и новинар Срђан Шкоро, а пале су и тешке речи.

Ипак, кренимо редом.

Вучићевић, која је и водила програм у време укључивања Барбаре Животић, рекла је да је она након свих догађаја који су уследили после извештавања потражила стручну помоћ јер се не осећа добро. Рекла је и да Барбара има само 22 године и да је студенткиња…

– За осуду је да се на овакав, бруталан начин вређа једна новинарка, једна женска особа која је јавно изнела своје мишљење, и преносила оно што је она видела у том тренутку. Који је то степен извештавања, који је то извешај могао да произведе и оправда било какво насиље? – упитала је директорка Студија Б.

На питање водитеља да ли сматра да и она сноси део одговорности, Вучићевић је упитала: Како то мислите? Казала је и да се са новинарком срела након емисије, да је била уплашена, усплахирена, да је показивала поруке које су њој лично стизале путем друшвених мрежа…

Међутим, новинар Срђан Шкоро каже да је једно насиље које је извршено било “насиље над истином, и у њему је учествовала главна уредница и ова млада назови новинарка са својим извештајем, она је жртва партијског запошљавања”.

– Ви као новинар не смете да лажете, то је прво и основно. Ви ако свесно лажете, ви имате проблем са законом. Ако то радите несвесно, имате проблем сами са собом – рекао је Шкоро.

На инсистирање Вучићевићеве да каже шта није тачно, Шкоро је навео да “је извештај комплетно неновинарски, непрофесионалан и лажан”. Казао је и да не оправдава никакво насиље, и наводи да је “Барбара жртва партијског запошљавања”.

На то му је Вучићевић одговорила да је Студио Б приватна телевизија.

– Приватна телевитзија која запошљава партијске кадрове. И ви сте као партијскли кадар дошли на чело телевизије – рекао је Шкоро.

Вучићевић је објаснила да она никада није била ни у једној странци, и упитала Шкора ко њему даје право да одлучује ко је припадник партије или није. Шкоро је на то одговорио да је она на челу телевизије “која данима и ноћима безочно лаже грађане Србије” и да служи једној партији.

– Нећу да се спуштам на ваш ниво, нећете ме вређати – рекла је Вучићевић, на шта је он рекао да она “не може ни да се спусти ни да се дигне, јер нисте ни на каквом нивоу”.

Казао је и да би “сваки нормалан уредник рекао девојко, не ради то, није добро”.

– Ви сте неупућени и потпуно површни. Једино право мишљење је он што ви мислите, а ништа друго не сме да се каже – рекла му је Вучићевић.

Она је казала током емисије у неколико наврата да је суботњи протест био политички, а не грађански како је назван.

– А ко је био на протесту ако не грађани? То што сте приватна телевизија, то вам не даје право да се тако понашате. Ситација у медијима је таква од када политичари уређују новине и од када постављау послушнике који је баве партијским извештавањем – навео је Шкоро.

На то му је Вучићевић одговорила: Промените канал ако вам се не свиђа.

Л. Г.  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар