Почетна » СУМЊИВА ПОШИЉКА Коверте из Канаде стигле у Патријаршију и Министарство грађевине, писма није било, али јесте НЕШТО ДРУГО

СУМЊИВА ПОШИЉКА Коверте из Канаде стигле у Патријаршију и Министарство грађевине, писма није било, али јесте НЕШТО ДРУГО

од admin
0 коментар

На кабинет потпредседнице Владе Србије и министарке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић пре два дана стигла је, у најмању руку, сумњива коверта, у којој се, међутим, није налазило никакво писмо, већ нека супстанца која подсећа на прах. Исти случај био је са патријархом Иринејем, који је добио идентичну пошиљку.

Одаклe су ова писма дошла, ко је пошиљалац и шта је хтео да постигне за сада није познато, али оно што се зна јесте да је реаговала полиција у оба случаја.

Како за „Блиц“ наводи извор из Владе Србије, све се десило око поднева, када је у њен кабинет, као и свакога дана, стигла пошта из главне поште Владе Србије.

Полиција одмах реаговала

– У првом тренутку ништа није било чудно, али је секретарица пошто је узела писмо у руке приметила да је из њега испао неки прах. Њој је то одмах било сумњиво, па га је без отварања ставила у други коверат, и обавестила министарку шта се десило. Михајловићева је рекла да се одмах позове полиција – прича извор „Блица“ из Владе Србије.

Како наводи, ни секретарици ни запосленима у кабинету није било пријатно када су чули шта се десило, тим пре што оваквих случајева до сада није било.

Pismo upućeno ministtarki Mihajlović

– Полиција је одмах дошла, узели су отиске са коверте, а накнадно су обавестили кабинет да у њему није било никаквог писма, већ само бели прах са неким чудним опиљцима, али још не знају који је материјал у питању. Оно што је познато, јесте да није реч о експлозиву – прича наш извор.

Такође, како наводи, на самој коверти није било ни печата града одакле је дошло, а маркица на коверти, на којој пише „Канада“, поништена је хемијском оловком, а не печатом, како би требало.

Писмо из Канаде?

Писмо је насловљено са „Мрс. Зорана Михајловић“, наводи се адреса владе Србије, а име града и државе исписано је на енглеском језику. Такође, на коверту је залепљена плава маркица на којој пише да је пошта стигла авионом.

Zorana Mihajlović

– С обзиром на све ово, није немогуће да је писмо само предато на писарници Управе за заједничке послове у Немањиниој 22, и да је одатле стигло у кабинет – наводи извор „Блица“.

Сумњива коверта и у СПЦ

На адресу српске Патријаршије у Београду коверат исте садржине стигао је и за патријарха Иринеја, у коме је такође био прах.

Patrijarh Irinej

Прах је тамније боје, нема никакав мирис. Количнински, било га је мало. Одмах по пријему и отварању коверте, позвали смо полицију – кажу за „Блиц“ у београдској Патријаршији.

Л. Гедошевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар