Почетна » СУМЊИВО Војна лекарка мењала исказ о Мехићу!

СУМЊИВО Војна лекарка мењала исказ о Мехићу!

од admin
0 коментар

Докторка са чином поручника која је кобне вечери, 13. марта, била дежурна на Аеродрому Батајница, дала је током истраге чак три изјаве, од којих је последња у супротности с осталима.

Да ли је прегледан: Омер Мехић

Обавеза докторке је да пре сваке акције прегледа све чланове посаде и утврди да ли су способни за лет.

У прва два исказа докторка је навела да је на дан трагедије затекла свих пет чланова екипе на радном месту, да би касније навела да пилота Омера Мехића и Небојшу Драјића ипак није видела!

У првом извештају од 14. марта докторка каже да је на дан трагедије “око 19.10 разговарала са свих пет чланова екипе”, да су они били „на радним местима, будни и доброг расположења” и да их је 20 минута касније прегледала и да су сви способни за дужности. Шест дана касније подноси нови извештај у којем понавља ове наводе.

Међутим, објављен је и разговор Војне комисије са докторком од 25. марта. Она њима тада признаје да приликом прегледа ипак није видела пилоте Мехића и Драјића! А када је наводно питала где су, рекли су јој да су “у близини” и “да телефонирају”. На инсистирање чланова комисије, докторка је рекла да се Мехић и Драјић “нису појавили до краја њене посете”, иако их је чекала.

Комисија је навела и да је код пилота Омера Мехића и Небојше Драјића пронађен алкохол у крви, али о томе комисија уопште није ни питала докторку. Мехићева супруга и Драјићева мајка су у одвојеним изјавама медијима оштро одбациле наводе о коришћењу алкохола.

Прва изјава: Прегледала сам свих пет чланова посаде. (14. март)
Друга изјава: Прегледала сам свих пет чланова посаде. (19. март)
Трећа изјава: Нисам прегледала Мехића
и Драјића. (25. март)

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар