Почетна » СВАЂА НАПРЕДЊАКА У ГРОЦКОЈ Толико је далеко отишло да су покушали да забране пливање за Часни крст у Винчи

СВАЂА НАПРЕДЊАКА У ГРОЦКОЈ Толико је далеко отишло да су покушали да забране пливање за Часни крст у Винчи

од admin
0 коментар

Већ пар месеци уназад МО СНС-а у Винчи практично нема председника. Последњи званични председник је Милош Савић, који је био у блиским односима са садашњим председником ГО Гроцка, Драгољубом Симоновић.

Подсетимо се, Жиг Инфо је већ писао о оставци Савића као председника МО СНС-а Винча, а да је до раскола дошло због свађе са Симоновићем.

Док је био директор Железница Србије, Симоновић је Савића поставио за директора једног „железничког предузећа“. Међутим, иако је Савић био јако одан напредњацима па и председнику у Гроцкој, дошло је до свађе између ова два дојучерашња пријатеља. Историја показује да се садашњи председник ОО СНС-а, Драгољуб Симоновић увек жестоко обрачунавао са својим противницима у уништавао. Најинтересантније је што је неке који су му били и најоданији уклонио на бруталан начин из странке. Тако Симоновић и овога пута се обрачунава са овим Винчанцем. Колико је борба сурова, можда најбоље показује податак да је покушана опструкција традиционалне манифестације „Плавање за Часни крст“ у Винчи јер је један од организатора и Савић.

Наиме, мештани Винче, тачније у сарадњи са црквом у овом месту од 2014. године организују ову манифестацију. За разлику од многих места, ова манифестација никада није имала политичку конотацију. У пролог томе иде и чињеница да су међу онима који је организују и представници напредњака, демократа, социјалиста и других удружења.

Од 2014. године, Винчанци су за ову манифестацију имали, малтене, сталну поставку пливача. Њих 33. учествовало је сваке године од тада. Све до ове. А ове године, након свађе Симоновића са Савићем, стигла је забрана. Многи од пливача јавили су организаторима да неће моћи да ове године пливају јел им стижу претње. С обзиром да је већина пливача запослена у јавним службама или предузећима, претње су биле губитком посла уколико се појаве на такмичењу. Ко је конкретно упутио претње, није појашњено, али су оне стигле те је стална постава пливача у Вунчи ове године изостала. На срећу, због великог интересовања за ову манифестацију, пронађени су нови пливачи.

Колико сукоб далеко досеже говори и податак да од представника власти у Гроцкој ове године на пливању у Винчи, за разлику од прошлих година, нико није био. Спекулише се да је све то због сукоба који је на релацији Симоновић- Савић.

Иако је МО СНС-а у Винчи одавно де факто распуштен и председник дао оставку, он још није формиран нити је постављен нови председник. Како кажу наши извори, и ово је борба два голијата jeр Савић неће дозволити да се МО СНС-а у Винчи оспособи а да он буде избачен након дуги низ година из напредњака.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар