Почетна » Сведокиња на суђењу Симоновићу због сумње да је оштетио буџет Гроцке за више од 15 милиона динара: Поступили су исто као и Град

Сведокиња на суђењу Симоновићу због сумње да је оштетио буџет Гроцке за више од 15 милиона динара: Поступили су исто као и Град

од Други Пишу
0 коментар

У Вишем суду у Београду испитивањем тадашње шефице буџета Одељења за финансије, привреду и друштвене делатности ГО Гроцка Драгославе М. настављено је суђење бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу и начелници општинске управе Биљани Бокаловић Ђорђевић. Драгослава М. је оценила да је спорна исплата солидарне помоћи била у складу са законом, те да су поступили исто као Град.

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић и начелница општинске управе Биљана Бокаловић Ђорђевић терете се да су злоупотребом службеног положаја оштетили буџет те општине за укупно више од 15 милиона динара.

Потпис Драгославе М. је био и на документу о исплати солидарне помоћи, а она је напоменула да је и ове године у два наврата исплаћена солидарна помоћ у ГО Гроцка.

Драгослава М. је рекла да је 2018. године када је исплаћена солидарна помоћ, одмах уплаћено 10 одсто пореза, док су доприноси уплаћени нешто касније.

Она је додала да је у вези са том исплатом најпре постојала иницијатива синдиката унутар ГО Гроцка, али су имали сазнања да је Град Београд исплатио својим запосленима солидарну помоћ, те су, како је истакла, и они поступили исто.

Следеће суђење заказано је за 22. фебруар за када су позвани сведоци.

Симоновић се оптужним актом терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. године проузроковао штету буџету ГО Гроцка у износу од 11.647.035,63 динара.

Он је, како се сумња, супротно одредбама Закона о буџету и Одлуке о буџету ГО Гроцка за 2018. годину, у децембру те године донео решење којим се одобрава исплата годишње награде за 2018. годину запосленим, именованим, постављеним и изабраним лицима у ГО Гроцка од по 50.000 динара, а која се увећава за припадајуће порезе и доприносе.

Биљана Бокаловић Ђорђевић такође се сумњичи да је незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету ГО Гроцка у износу од 3.993.000,00 динара.

Сумња се да је она, супротно прописима, у новембру 2018. године донела решење којим се одобрава исплата једнократне помоћи запосленим и постављеним лицима на основу којег је истог дана из буџета општине извршена исплата укупног бруто износа од 3.993.000,00 динара.

У оптужном предлогу, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду предложило је суду да Симоновића осуди на казну од две године и шест месеци затвора, а Биљану Бокаловић Ђорђевић на шест месеци затвора.

Предложено је и да суд обома изрекне меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности које се односе на располагање, коришћење, управљање, руковање и чување јавне својине и располагање новчанима средствима – Симоновићу у трајању од пет, а Биљани Бокаловић Ђорђевић од три године.

Тањуг/Инсајдер

Foto SrdjanIlic/Insajder/printskrin

Можда ти се свиди

Оставите коментар