Почетна » Тужилаштво покренуло поступак против Мише Вацића; претио Србима у Бујановцу због сарадње са Албанцима

Тужилаштво покренуло поступак против Мише Вацића; претио Србима у Бујановцу због сарадње са Албанцима

од admin
0 коментар

„Поводом изјаве Мише Вацића на оснивачкој скупштини локалног одбора странке у Бујановцу 23. октобра, тужилачко одељење у Бујановцу доставило је захтев ПС Бујановац за прикупљање потребних обавештења“, наводи се у одговору Основног јавног тужилаштва у Врању на питања новинара Инсајдера шта је предузето поводом говора Мише Вацића на оснивачкој скупштини његове странке.

Како је објавио портал Бујановачке, Вацић је запретио протеривањем Срба који учествују у локалној власти у Бујановцу, називајући их наводним Србима.

Највећи проблем у Бујановцу су, како је рекао Вацић, „домаћи издајници који шурују са Шиптарима“ и који ће, навео је он, „бити расељени зато што другима уништавају животе, али и ако буду спутавали Српску десницу“.

„Ако треба из свих градова где постоји Српска десница довешћемо најзајебаније људе да раселимо ове који вам уништавају животе, али прво покушајмо демократски“, рекао је Вацић.

У свом говору он је изнео низ претњи представницима Срба у локалним институцијама, за које каже да ће бити протерани, а њихова места заузети представници Српске деснице.

“Доћи ће људи, ако треба блокираћемо цео град против оних који корупцијом уништавају ваше место. Долазићу овде док их не отерамо“, поручио је Вацић у Бујановцу.

Миша Вацић, садашњи председник Српске деснице, је бивши председник Српског народног покрета 1389, а познат је по екстремно десничарским идејама, али и учествовању на митингу “Косово је Србија”, после ког је запаљена Амбасада САД, као и на митинзима подршке Радовану Караџићу, када су се хулигани сукобили с полицијом. Једно време је био и запослен као саветник директора Канцеларије за Косово и Метохију, а уговор с њим је раскинут када је овај податак процурео у јавност и то,како је наведено, због повреде радне дисциплине.

Често је тврдио да су његови ставови у складу са званичном политиком Владе Србије.

То9ме у прилог говори и чињеница да је на пројекцији филма о њему присуствовао је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Медији су пренели да су на овом догађају били и Ђорђевићев саветник Саша Дујовић, државни секретар Ненад Нерић, председник Матице Албанаца Србије Демо Бериша, бивши телохранитељ Ратка Младића Бранислав Пухало, члан градског већа Стеван Марушић и глумац Растко Јанковић.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности покренуо је недаво поступак надзора над Црвеним крстом Србије поводом видео записа који се појавио на друштвеним мрежама, а на којем неовлашћене особе приступају личним подацима корисника услуга те организације у Медвеђи. На Твитеру се појавио снимак на којем се види да Миша Вацић, лидер Српске деснице, листа спискове корисника услуга Црвеног крста, односно народне кухиње, у које иначе не би смео да има увид. Све то се дешавало током предизборне кампање за локалне изборе у Медвеђи.

Бујановачке, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар