Почетна » Тајни састанци указују да се урушава СНС у Гроцкој?

Тајни састанци указују да се урушава СНС у Гроцкој?

Актуелни председник са нимало поверења

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У претходних десетак дана на територији ГО Гроцка, одржало се више састанака са актерима који су већ виђени на политичкој сцени. У појединим је учествовао чак и бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић.

Пре десетак дана у кафићу у Калуђерици састанак су одржали бивши народни посланик Горан Пекарски, као и бивши председници ГО Гроцка, Владан Зарић и Драгољуб Симоновић.

Да је дошло до сусрета овог тројца, наведени не негирају, али о томе шта су причали не говоре, барем не званично.

Спекулише се да се спрема озбиљна кампања од стране бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. Наиме, Симоновић се неће лично кандидовати на следећим изборима, али ће преко удружења грађана које је основао његов рођени брат, бити лидер из сенке. Циљ је на изборима одузети гласове СНС-у, како би Симоновићево удружење било, такозвани, „тас на ваги“, што се одборника тиче, односно да се без његових гласова не може оформити потребна већина у Гроцкој.

То је практично већ опробан систем. Слична ситуација десила се и 2012. године, када су одборници УГ „Наш човек- Блажо Стојановић“ освојили три одборничка мандата. Сасвим довољно да буду „тас на ваги“, односно да без њих ни демократе и социјалисти с једне стране, и СНС и ДСС с друге стране, нису могли да обезбеде потребну већину. Уг „Наш човек“ је затим одлучио да се придружи већини СНС-ДСС, што је касније резултирало да ова групација, практично, нестане са политичке сцене.

Такође, како се спекулише, евентуална оваква победа Симоновића могла би да одложи његову  пресуду у поступку који се води против њега за паљење куће нашег колеге Милана Јовановића. Не треба заборавити ни кључну чињеницу, да су готово сви функционери у ГО Гроцка, де факто Симоновићеви људи. Међу њима има доста оних који су му и даље верни. Ништа мање, не треба искључити ни могућност да је садашњи председник Драган Пантелић у добрим односима са Симоновићем. Спекулише се и да је Пантелић у страху од Симоновића. Та чињеница одговара Симоновићу, који је свестан да због тога лако може управљати Пантелићем.

Метод владара из сенке је нешто са чиме је Симоновић упознат од раније. За време док је био на месту директора Железница Србије, па све до 2016. године, „господин Симоновић“ је врло често био међу делегацијом ГО Гроцка, односно први који је дочекивао разноразне делегације. Због тренутне политичке неспособности Драгана Пантелића, Симоновић може очекивати доста разочараних гласова од напредњака широм Гроцке. Наиме, многи гласачи СНС-а су мишљења да се за време Симоновића много више радило и градило и да се знао, колико толико, неки ред.

Поред наведеног тројног састанка, у току јучерашњег дана дошло је и до састанка бившег повереника , Александра Јокића и појединих високо котираних чланова СНС-а Гроцка. Интересантно је да је и на овом састанку био присутан бивши председник ГО Гроцка, Владан Зарић. Не зна се шта је била тема овог , али се зна да је то први састанак након априлских избора и непосредно након што је за председника ОО СНС-а Гроцка постављен Драган Пантелић. Иначе, Пантелић је одмах након избора, слао допис БИА, и другим сличним структурама, о деловању „терористичке групе“ у саставу оних који су се јуче нашли у једном ресторану у Ритопеку, на челу са бившим повереником Јокићем. Упућени кажу да је након дописа Пантелића, Јокић и његова гарнитура смењена из Гроцке.

Случајно или не, у претходних пар дана виђени су  окупљени и актери бивше демократске власти, као и поједини опозиционари. Бивши већник из редова демократа и други састали су се са Немањом Тодоровићем. Интересантно да је и на овом „састанку“ био присутан Владан Зарић. Док су састанчили, недалеко од њих, како кажу наши извори, виђени су Горан Пекарски и Дејан Влашковић у канцеларији МЗ-а.

Овакви састанци обично указују на политичко удруживање групација или појединаца, зарад добијања максималног броја гласачког тела. У оваквој ситуацији, једини губитник може бити СНС.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар