Почетна » „Телеком плаћа подобне медије и незаконито оснива Euronews“

„Телеком плаћа подобне медије и незаконито оснива Euronews“

од admin
0 коментар

 „Упозоравамо да је Телеком једна од најважнијих полуга којом власт и Српска напредна странка контролише медијску сцену: новцем ове компаније у већинском државном власништву плаћају се подобни медији који редовно крше Кодекс новинара Србије, а подсећамо и на то да је Телекомовим новцем Српска напредна странка купила две телевизије са националном фреквенцијом, крајем 2018. године“, саопштили су из Скупштине слободне Србије.

Из ове организације поручују да им је драго што ће компанија Еуронеwс имати „брендирану афилијацију“ и у Србији, али упозоравају на чињеницу да је отварањем ове телевизије прекршен Закон о јавном информисању и медијима, који изричито каже да издавачи медија не могу бити правна лица, укључујући и предузећа, која су у целини или делом у државној својини.

„Телеком би требало да јавности саопшти и који је тачно интерес компаније у оснивању „Еуронеwс Србије“, али и да саопшти да ли постоје механизми којима ће се штити независна уређивачка политика овог медија од утицаја компаније или државе или партија на власти“, наводе у ССС.

„Пошто у овој медијској кући раде и новинари и уредници које ценимо, хоћемо да верујемо да ће овај медиј извештавати у складу са професионалним стандардима, који подразумевају и критички отклон од власти, поготово овакве, висококорумпиране власти која укида медијске слободе, урушава институције, бесрамно краде на изборима и разара друштвено ткиво“, закључује ССС у саопштењу.

Ратко Фемић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар