Почетна » Тепић: Још две посланице започињу штрајк глађу

Тепић: Још две посланице започињу штрајк глађу

од Други Пишу
0 коментар

Носилац листе Србија против насиља Мариника Тепић, рекла је да ће народне посланице Јелена Милошевић и Данијела Грујић, започети штрајк глађу.

На конференцији за медије испред зграде Републичке изборне комисије, коју си одржали носиоци листе Србија против насиља, Мирослав Алексић и Мариника Тепић, саопштено је да ће се њима у штрајку глађу придружити две народне посланице.

„Желим да се захвалим свима који ме подржавају – не у патетици, већ у борби за поништавање лажних избора, и да ће се штрајку глађу уз мене придружити још две посланице Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада“, рекла је Тепић.

Како је рекла Мариника Тепић, штрајку ће се придруживати „још колега“ у наредном периоду у знак подршке.

„И у уз поруку да не да се нећемо повући, него да ћемо борбу појачати још више, све док се избори не пониште“, рекла је Тепић.

Јелена Милошевић из ССП која вечерас почиње штрајк глађу рекла је да ово не ради због емпатије, као и да није жртва, већ борац.

„Тражимо да се спроведе закон и да се избори у Србији спроведу како треба“, рекла је Милошевић.

Додаје да од власти не очекују ништа и да је штрајк глађу порука грђанима да они не одустају од својих захтева.

Подсећамо, коалиција „Србија против насиља“ одржава четврти протестни скуп испред зграде у којој се налази Републичка изборна комисија.

У згради РИК-а налазе представници листе „Србија против насиља“, међу којима и Мариника Тепић и Мирослав Алексић, који штрајкују глађу. У среду су студенти из организације „Студенти против насиља“ најавили радикализацију протеста и блокаде, уколико се не испуен захтеви у вези са бирачким списковима.

Marinika Tepić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар