Почетна Политика Тепић: Пријавила сам Интерполу „нестанак“ републичког јавног тужиоца Загорке Доловац

Тепић: Пријавила сам Интерполу „нестанак“ републичког јавног тужиоца Загорке Доловац

од admin
0 коментар

 

Она је новинарима у Скупштини Србије казала да је генералном секретару Интерпола Јургену Стоку послала службени допис на енглеском језику у ком га обавештава да је републички јавни тужилац Србије нестао.

„Повремено је Загорка Доловац била видјана у ресторану ‘Гондола’ у Новом Саду али сам склона да верујем да ни то није чинила својом вољом. Немогуће је да такво лице пред институцијом која представља уско грло у Србији, својевољно нестане пред оваквим аферама и скандалима који муче нашу земљу“, казала је потпредседница ССП.

Навела је да обраћање канцеларији Интерпола у Београду сматра превазишлим јер је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић „у координацији“ с том канцеларијом, а до данас, како је навела, ништа није предузео да пронађе Загорку Доловац.

„Очекујем хитну реакцију и да се сви укључе у потрагу за Загорком Доловац јер на њен одговор чека убиство Оливера Ивановића, убиство Станике Глигоријевић на наплатној станици Дољевац, чека Александар Обрадовић из афере Крушик, нелегални објекат на Панчићевом врху“, навела је Мариника Тепић.

Подсетила је да је пре четири месеца „однела на ноге“ републичком јавном тужиоцу „кутије са доказима“ о тим аферама али и додала да до данас траје „мук“ из те институције.

„Постоји могућност да неко од грађана зна нешто више о републичком јавном тужиоцу, па их позивам да се јаве ако имају те информације. Ја ћу сваког дана звати републичко јавно тужилаштво на почетку и на крају радног времена да проверим да ли се Загорка Доловац појавила на свом радном месту“, додала је потпредседница Странке слободе и правде.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар