Почетна » Напредњаци намештају отказ апотекарки – критиковала власт на Фејсбуку

Напредњаци намештају отказ апотекарки – критиковала власт на Фејсбуку

од admin
0 коментар

 

Око годину дана, на сатиричан начин али уз чврсте доказе, апотекарка из Малог Зворника обавештава своје пратиоце на друштвеним мрежама о томе како се троше (краду) средства из локалног буџета, али и о свим другим малверзацијама локалне напредњачке власти. Притом, попут Домановића, не спомиње лична имена, али су се локални функционери препознали у надимцима које користи – ту су “Црни”, “Препоштени”, “Налицкани”, “Немушти” и други чланови “Овчарског кабареа” како Љиљана назива власт у Малом Зворнику, пише „Данас“.

Смиљанић каже за „Данас“ да је ово трећа петиција коју пишу против ње и достављају директорки Апотекарске установе Лозница у којој је запослена. У текст последње није имала увид, али како су јој рекли “инсајдери” из напредњачких редова, оптужена је да “руши углед” апотеке у којој је запослена.

„Отприлике неких годину и мало више дана интезивније пишем текстове који се односе на рад локалног СНС – овчарског естаблишмента, а на основу информација које добијам углавном од њихових партијских другова, који их пак не подносе али су ту из разноразних користољубивих разлога. Почетак мог писања је више био у виду безазлених прозивки, много волим да се шалим па је то била разонода за мене, насмејем себе па онда и друге“, прича Смиљанић.

У сукоб са председником општине Зораном Јевтићем дошла је када га је ухватила у лажи о цени дечијих игралишта, којих у Малом Зворнику има седам, а изграђена су донацијама су Швајцарске.

„Локални председник илити довршени ‘поштени’ у мојим текстовима, једном се усудио да ме прозове као лажљивицу и то на текст у коме сам користила његову личну изјаву о цени игралишта за децу, коју је он дао за неки портал, и после које сам ја прерачунала цифру у еврима и испало је да дечије игралиште кошта неких 20.000 евра, остало је вероватно завршило у њиховим џеповима. Од тада су почели да им сметају моји коментари „, указује саговорница „Данаса“.

После тога је, додаје, било је “чувено шамарање од стране његовог омиљеног сарадника, који је иначе избачен из ДБ”.

„Ошамарио је сина локалног власника хотела јер му се није свидела музика у хотелу, није се понашао како треба па је мислио да то избрише са камера. Како му је власник хотела јуниор рекао да се склони, он га је ошамарио и то је после плануло на мрежама“, прича Смиљанић.

Писала је она и о томе како се троши огроман новац на разне страначке скупове, о отварање безначајних локалних стадиона, о службеним колима која се возе у приватне сврхе..

„Сипају бензин на терет грађана. Сваке године им купујемо нове службене аутомобиле јер их локални шерифи лупају под дејством алкохола… Због тих писања интензивно прате мој профил, а почели су да застрашују и моје пријатеље. Једном од њих су слали полицију да му претреса кућу, наводно због наркотика. Нису ништа нашли, али га нису ни заплашили. Једну пријатељицу су лажно оптужили да је напала неку СНС чланицу, другој су слали полицију због наводног држања нелегалног оружја… „, наводи саговорница „Данаса“ са чиме се све суочавају њени пријатељи али и уопште противници СНС у Малом Зворнику.

Када нису успели да је уплаше и ућуткају, ударили су на њен професионални интегритет и од Апотекарске установе Лозница затражили њену смену.

„Недавно је на општинском сајту председник поставио неко сулудо саопштење које се тиче мене, износећи речи које никад поменула нисам у властитом писању, попут да су они фашисти и ‘нојеви из контејнера’. Њихов проблем са мном је у чињеници да цео Мали Зворник прати мој профил, слаже се са мном, али нема храбрости да им се супротстави јер сви имају неког путера на глави. А ја на њихову огромну жалост немам, ни политичког, ни приватног, а била сам и кошаркашица у локалном клубу, који је достигао највиши ранг икад у нашим спортским круговима, Прву Б лигу, тако да сам и са те стране позната као добра спортисткиња, увек вреднована у тим круговима“, указује Смиљанић.

Љиљана иначе има 30 година стажа и наглашава да њене колеге немају никакве везе са оним што она објављује и на шта указује, те да је то њен лични став иза кога стоји без обзира на све претње и притиске.

Петиција подршке апотекарки

На друштвеним мрежама се шири петиција подршке апотекарки из Малог Зворника Љиљани Смиљанић коју владајућа структура у овој општини жели да дискредитује и да јој намести отказ.

„Слобода мишљења и слобода избора је уставом загарантирано право сваког појединца (па тако и Љиљане Смиљанић, апотекарске раднице из Малог Зворника)! Љиљана у слободно време на свом Фејсбук профилу износи личне ставове неслагања са деловањем локалне власти. Њени ставови ван пословне активности никако не могу да утичу на углед установе где професионално обавља своје задатке већ скоро 30 година, нити утичу на лични рејтинг“, пише у петицији, коју је на сајту петиције.онлине потписало више стотина грађана.

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар