Почетна » Тито из Сопота прешао у СНС?!

Тито из Сопота прешао у СНС?!

од admin
0 коментар

Живорад Жика Милосављевић са 16 својих одборника појачао напредњаке. Већ 26 година је непрекидно на челу ове општине. Првих десет година владао као кадар социјалиста

ТИТО из Сопота, Живорад Жика Милосављевић, после 15 година одлучио је да своју групу грађана интегрише у Српску напредну странку и као апсолутни фаворит дочека предстојеће општинске изборе!

Подсећамо, Милосављевић је јединствени случај у Србији пошто општином испод Космаја влада читавих 26 година. У почетку, прву деценију био је социјалиста, да би затим са групом грађана, кроз разне шарене коалиције, остао на челу Сопота.

И не само што је Милосављевић прешао у табор напредњака, него и 16 његових одборника са којима СНС у локалном парламенту има 24 мандата,

– Одлука да колективно пређемо у СНС је донесена још 29. новембра – прича Милосављевић, избегавајући да каже да ли ће он бити носилац листе. – О кандидату за председника општине, одлуку ће донети врх странке и градски одбор СНС.

Према Милосављевићевим речима, одлука да са 16 одборника пређе у СНС „урађена је у интересу Сопота, да општина буде на истој вертикали у којој су град и република“.

Жика истиче чињеницу да ова приградска општина годинама има најмања давања од града Београда и да би тај статус Сопота требало да се промени.

– Морамо у општини да ојачамо комунална предузећа и службе, очекујем да ћемо за четири године имати боље путеве, као основ развоја – закључује Милосављевић.

САМО ШАПИЋ ОСТАО НЕСТРАНАЧКИ

ОД 17 градских општина, само Нови Београд има нестраначку личност на свом челу. Александар Шапић, када је изашао из Демократске странке, основао је групу грађана са којом планира да изађе на предстојеће изборе. Нестраначки председници општина били су Мирослав Чучковић из Обреновца и Жика Милосављевић из Сопота. И један и други су појачали СНС.

ОДУСТАО ОД ПОЛИТИЧКЕ ПЕНЗИЈЕПРЕ неколико месеци Милосављевић је признао да чак размишља и о политичкој пензији. -Против моје кандидатуре је чињеница да сам две и по деценије на челу општине. Међутим, храбри ме што и даље већина мојих суграђана подржава оно што радим – рекао је тада Живорад Милосављевић.

М. Т. КОВАЧЕВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар