Почетна » „То је био циљ СНС пропаганде“: Зашто четвртина грађана мисли да су прошле године били председнички избори?

„То је био циљ СНС пропаганде“: Зашто четвртина грађана мисли да су прошле године били председнички избори?

од Други Пишу
0 коментар

Према резултатима истраживања које је спровела организација ЦРТА, чак 25 одсто испитаника је мислило да су прошле године у децембру одржани председнички избори а не парламентарни. Саговорници Данаса кажу да није чудно што је тако, јер се Александар Вучић у сваком месту појављује као носилац листе па је великом броју бирача у Србији само једно име на памети.

Владимир Пајић, народни посланик Покрета слободних грађана каже да га не чуде овакви резултати истраживања ЦРТЕ јер је цела „пропагандна машинерија“ СНС-а управо то и хтела.

„СНС је у недостатку исправних, поштених и посвећених људи а и због самовоље Александра Вучића изградио култ личности где се на сваким изборима управо он представља као кандидат. Зато смо ми из Покрета слободних грађана и подржали иницијативу да се тражи уставна одговорност због такве кандидатуре“, каже Пајић.

Слободан Ћирић потпредседник Удружења новинара Србије каже да је великом броју бирача у овој земљи, чим се помену избори, само једно име на памети.

“ Њима је то име репер, путоказ и само то име траже на гласачком листићу, не марећи о којим изборима је реч. Неко то врло вешто уме да искористи“, каже Ћирић.

Нагласио је и обавезу коју новинари имају у изборном процесу.

„Ми новинари имамо обавезу да свим грађанима свакодневно објашњавамо поред осталог и то да нису сви избори председнички и да некад, ево на пример 2. јуна, требало би да одлучимо ко је у нашој локалној средини бољи да нас као грађане представља у локалном парламенту, независно од тога ко је на власти у републици“, наводи Ћирић.

Срђан Миливојевић посланик Демократске странке, сматра да се супротно закону и противуставно Александар Вучић појављује као носилац свих изборних листа у Србији.

„Па чак и за изборе кућног савета, управника зграда, преко месних заједница до општина, градова, покрајине до Републике Србије, то је сасвим очекивано“, каже Миливојевић.

У духовитом тону каже и да би Александар Вучић могао да буде и председнички кандидат у Колумбији, с обзиром на, како каже, везе валдајућег режима са криминалом.

„С обзиром на везе Српске напредне странке и врха овог мафијашког режима са организованим криминалом, чуди ме да сарадници Александра Вучића из ове бранше не одлуче да Вучић буде носилац листе и у Колумбији од које је Србија преузела шампуонску титулу као земља са најбоље организованим криминалом у свету“, каже Миливојевић.

„С обзиром да је код нас држава овако неорганизована а мафија је овако добро организована а воде их исти људи, очекујем да се ова неправда учињена према. Прегалачким напорима Александра Вучића када је реч о мафијашким пословима што пре исправи“, закључује он.

foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Д.Д   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар