Почетна » Тодоровић: Тужилаштво звало Миленковића по налогу врха криминализоване власти

Тодоровић: Тужилаштво звало Миленковића по налогу врха криминализоване власти

од Други Пишу
0 коментар

Председник Одбора за правосуђе Народне странке, адвокат Јовица Тодоровић, изјавио је данас да је тужилаштво одмах реаговало на наводе Дијане Хркаловић да инспектор Слободан Миленковић „ради дрогу“, јер ти наводи могу да дискредитују полицајца који је ухапсио власника „Јовањице“ Предрага Колувију, чије је пуштање из притвора суду сугерисао председник Србије Александар Вучић.

„Тужилаштво поступа у складу са оним што одговара владајућој политичкој елити и води рачуна о интересима врха власти, а не о јавном интересу сузбијања криминалитета, што му је уставна и законска надлежност и одговорност“, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је истакао да у судском поступку против Колувије „нема никаквог значаја да ли ће Миленковић бити дискредитован, нити да ли је и он заиста трговац дрогом“, већ је важно да ли има доказа да је Колувија произвођач дроге.

Тодоровић је навео да би се дискредитацијом Миленковића „релативизовао злочин који се Колувији ставља на терет“, а који је владајућој елити веома непријатан због веза које је Колувија јавно одржавао са државним функционерима и странком на власти бавећи се производњом органске хране, али и због навода објављених у оптужници за предмет “Јовањица 2“ да су државни службеници запослени у службама безбедности свесно обезбеђивали производњу дроге, за шта им се и суди.

Председник Одбора Народне странке за прасуђе је навео да је, међутим, судски поступак „неважан“.

„Важан је поступак у медијима, јер од њега зависи политички рејтинг. Суђења за најтежа кривична дела измештају се из судова у медије. Уместо државног суда, суди јавно мњење на основу расправе о кривици која се води у медијима. Онај ко се народу преко медија прикаже кривим, биће осуђен, и проскрибован, а онај ко се народу прикаже невиним, биће ослобођен“, рекао је Тодоровић.

„Пресуде судске власти, на основу доказа и закона, у законом уређеном поступку, су без значаја за јавно мњење. Тиме се враћамо у време настајања друштва уређеног законима и државе, у пред-цивилизацијско доба“, додао је Тодоровић.

Тодоровић је навео да криминализација државе сеже до самих врхова политичке моћи.

„Тако политичка моћ престаје да буде само политичка, већ постаје и криминална. Институције правосуђа, тужилаштво и суд, које су по Уставу и закону овлашћене и надлежне да зауставе процес криминализације државе, стављене су под апсолутну контролу носилаца те исте политичко-криминалне моћи која државу и криминализује. Тако је круг затворен. Само акција слободних и храбрих грађана може да изведе друштво и државу из тог круга“, закључио је Тодоровић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар