Почетна » Тома ће се и даље башкарити у вили на Дедињу: Влада му поново доделила функцију, иако нико не зна шта тачно ради

Тома ће се и даље башкарити у вили на Дедињу: Влада му поново доделила функцију, иако нико не зна шта тачно ради

од Други Пишу
0 коментар

Иако нико тачно не зна шта ради Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, Влада Србије је на седници у петак поново именовала председника тог тела и његове чланове. За председника Савета још једном је постављен Томислав Николић, коме је по тој функцији раније додељена на коришћење вила у Ужичкој.

И у време мандата ове владе бивши председник Србије Томислав Николић наставиће да борави у бившој председничкој вили на Дедињу. Он је поново изабран за председника Националног савета за координацију односа са Русијом и Кином.

Први пут је на ту функцију постављен 2017, након што је „одлучио“ да се не кандидује за још један председнички мандат, а део договора са Александром Вучићем очито је био и да Николић настави да живи у велелепном објекту на Дедињу.

Подсећамо, због тога је Влада променила Уредба о непокретностима за репрезентативне потребе Републике Србије и председничку резиденцију у Ужичкој 23 одредила за боравак и репрезентативне потребе председника Савета за сарадњу са Русијом и Кином.

И не само што Николић користи једну од најлепших државних резиденција, већ се из буџета, новцем свих грађана Србије, плаћају и трошкови одржавања тог луксузног објекта. Како је раније писао Инсајдер, просечни месечни трошкови 2018. износили су приближно 400.000 динара или око 3.400 евра.

Ко су чланови Савета?

Осим њега за чланове Савета за сарадњу са Русијом и Кином по функцији изабрани су министар финансија Синиша Мали, министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министарка енергетике и рударства Дубравка Ђедовић, као и министар привреде Раде Баста.

У том телу је и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић и министар за унутрашњу и спољну трговину Томислав Момировић, а члан Савета је и министар спољних послова Ивица Дачић.

Међу новоизабраним члановима је и Александар Антић, директор Коридора Србије, Иван Мркић, амбасадор и некадашњи министар спољних послова, и Милан Тадић, технички директор ПWW-Порр за Србију.

У Савет су именовани и Павле Башић, оснивач Тандем финанциал, и Дејан Симић, власник и директор ID Consultants.

У Решењу о имовању председника и чланова Савета за сарадњу са Русијом и Кином пише и да надлежни министар и директор могу овластити другог представника министарства и директора да уместо њега учествују у раду на седници Савета.

Иначе, у склопу тог тела функционише и Канцеларија за сарадњу са Русијом и Кином, а за њен рад у буџету за 2023. предвиђено је 40,4 милиона динара.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар