Почетна » Тома Фила: Ако се појавим само ја на седници 1. марта – то значи само једно

Тома Фила: Ако се појавим само ја на седници 1. марта – то значи само једно

од Други Пишу
0 коментар

Најстарији одброник у Скупштини Београда уједно и председавајући на конститутивној седници Тома Фила, рекао је за портал Нова.рс да ће се првог 1. марта знати да ли ће власт у Београду бити формирана и ако до тога дође сви одборници Српске напредне стране и Социјалистичке партије Србије биће присутни на седници, ако не – биће само он.

Готово сви одборници Српске напредне странке и Социјајалистичке партије Србије нису присуствовали данашњој конститутутивној седници Скупштине града Београда, сви до једног, најстаријег Томе Филе уједно и председавајућег Скупштине.

“Појавио сам се на седници јер до 1. марта треба да се одржи наставак седнице јер је 3. март крајњи рок за формирање већине, односно, тада истиче законски рок од 30 дана за конституисање Скупштине од када је Градска изборна комисија доделила одборничких мандата” каже Фила за портал Нова.рс.

Он додаје да одборници власти нису присуствовали седници како не би постојао кворум за рад, али да ће они бити присутни на наредној уколико се испуни један услов.

“Ако добијемо већину појавићемо се сви, ако не појавићу се ја сам и рећи да већина не постоји као и то да се расписују избори” објашњава Фила за наш портал.

А да ли ће се формирати већина? Наш саговорник каже да не зна и да ће се то знати 1. марта.

“Имамо већину, као што је председник Александар Вучић рекао, то није спорно. Међутим, ми желимо да буде нешто друго, оно што је Вучић рекао да цела листа Несторовића подржи СПС и СНС” закључује Фила.

Toma Fila, Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Дуња Ранковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар