Почетна » Тома Николић имао инцидент на гробљу: „Срам те било, како можеш да дођеш у Крагујевац“

Тома Николић имао инцидент на гробљу: „Срам те било, како можеш да дођеш у Крагујевац“

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Бивши председник Србије Томислав Николић доживео је непријатност прошле недеље у Крагујевцу. Како наводе очевици, Николића је на Палилуском гробљу пресрео један мушкарац који му је упутио низ увреда због тога што је “изневерио Крагујевчане”.

Према речима саговорника портала Нова.рс, сведока догађаја који нас је замолио да остане анониман, Николић је на Палилуском гробљу у Крагујевцу, прошлог петка, ушао у вербални сукоб са једним мушкарцем, а судећи по начину како му поменути мушкарац обратио, претпоставља се да се њих двојица познају од раније.

“У једном моменту су се на гробљу појавила два бела возила са привременим регистрацијама. Убрзо су пристуни видели да је реч о бившем председнику Томиславу Николићу. Он је дошао у пратњи обезбеђења. У једном моменту, један мушкарац му се обратио и питао га како сме после свега да дође у Крагујевац, рекао му је да је изневерио Крагујевчане и да ништа није урадио за овај град, упркос бројним обећањима”, описује наш саговорник.

Расправа је, како додаје, настављена и у једном тренутку је обезбеђење стало између Николића и човека који му се обратио.

“Није деловало да ће доћи до физичког контакта, али било веома непријатно и изговорено је много ружних речи. Тај човек му је рекао да је ‘ђубре’. А Николић му је одговорио са ‘путуј’. Кад је он то рекао, једна жена која је била у друштву овог мушкарца, питала је Николића зашто тако одговара кад је човек који му се обратио, како је рекла, учинио много за њега лично, за странку, да је ишао по граду и позивао људе да се учлане у СНС. Та жена је на крају замолила и овог човека да се склони и да не разговара више са Николићем”, испричао је наш саговорник.

Пензионер у председничкој вили
Томислав Николић пензионисан је званично у јулу 2017, неколико месеци након што је изабран за председника Националног Савета за координацију сарадње са Русијом и Кином. На основу тога му је продужен и боравак у вили на Дедињу. Међутим, Николић не само да бесплатно користи некад председничку резиденцију, већ му држава плаћа и трошкове одржавања тог луксузног објекта. Са друге стране, Николић нема обавезу да подноси извештаје о имовини Агенцији за спречавање корупције, која га не третира као јавног функционера.

У овој вили Николић живи више од 10 година – првих пет као шеф државе, а сада као председник Савета за сарадњу са Русијом и Кином. То му је омогућено тако што је измењена Уредба о непокретностима за репрезентативне потребе Републике Србије, којом је објекат у Ужичкој 23 одређен за боравак председника Савета.

Све ове године из буџета плаћају се и трошкови одржавања те виле у Ужичкој. Како је Инсајдеру 2018. речено у Влади, просечни месечни трошкови за одржавање тада су износили приближно 400.000 динара или око 3.400 евра.

“У те трошкове спада редовно одржавање објекта, споља и изнутра, генерално чишћење комплетне зграде два пута годишње, комунални трошкови, као што су вода, струја и телефон, као и грејање на лож-уље“, рекли су у Влади.

Иако Николић ужива озбиљне привилегије, у држави Србији не третира се као државни функционер, а то значи и да нема обавезу да пријављује имовину Агенцији за спречавање корупције. Шта све бивши председник поседује и има ли приходе из буџета, више не може да се види на сајту Агенције за борбу против корупције.

Tomislav Nikolić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Zoran Lončarević

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар