Почетна Политика Томановић: Инспектор Миленковић поново на удару БИА, приметио да га снимају

Томановић: Инспектор Миленковић поново на удару БИА, приметио да га снимају

од Други Пишу
0 коментар

Инспектор Слободан Миленковић, познат под надимком Мали Сента, „поново је био на удару БИА“, каже његов адвокат Зденко Томановић.

Томановић је саопштио да је „Миленковић уочио непознате особе које су предузимале радње даљинског аудио и видео снимања и непосредне физичке пратње, како у објекту у којем се налазио, тако и приликом кретања Миленковића“.

Након што је Миленковић те особе у присуству грађана зауставио и ограничио им кретање, установио је да се ради о припадницима БИА који су на задатку, тврди Томановић.

„Након доласка патроле, Миленковић је подсетио надлежне да је управо БИА једна од служби која је, према информацији добијеној од поверљивих извора, укључена у припреме ликвидације (начелника оперативе Четвртог одељења београдске полиције Душана) Митића и Миленковића“, наводи Томановић у саопштењу.

Када би, додаје, закони Србије важили за све и „када не би постојали појединци и групе који су изван закона“, БИА би, нагласио је Томановић, морала да објасни грађанима Србије зашто опсервира Миленковића – да ли по наредби суда или пак за друге сврхе.

„Реалан проблем јесте што је део државног и политичког врха који су јачи од Закона и Устава у пракси укинуо постојање одговорности за незаконита поступања оних који су у функцији одржавања њихове недодирљивости. Ипак, овакви незаконити поступци не могу да спрече Миленковића да изнесе истину у долазећем сведочењу али забрињава могућност да они буду у функцији реализације претње физичке угрожености Миленковића“, саопштио је Томановић.

Подсетимо, Миленковић и Митић су инспектори Одељања за дроге београдске полиције, које је разоткрило аферу Јовањица у новембру 2019. Од тада овај случај не престаје да интригира јавност. Нарочито након сведочења инспектора који је учествовао у акцијама на имању Јовањица. А власт не престаје са означавањем афере као измишљене и лажне.

И док се један поступак у овом случају, ипак, одвија пред судом, Јовањица 1, други, у који су укључени припадници безбедносних служби, Јовањица 2, никако да почне, одлаже се већ две и по године.

Nemanja Jovanović/Nova.rs

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар